Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na slobodi

Opet povlašten: Horvatinčića sa suda pustili na sporedni izlaz

tomo horvatinčić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
16.09.2011.
u 16:21

Tajkunu je ukinut pritvor, ali je dobio zabranu upravljanja vozilima i plovilima svih kategorija

S obzirom na to da su ispitani svi svjedoci na koje je okrivljenik mogao utjecati, pritvor je Tomislavu Horvatinčiću ukinut. Međutim, s obzirom na to da je DORH u međuvremenu sudu dostavio podatke o njegovu ranijem ponašanju u prometu, protiv njega su naložene mjere opreza, odnosno zabranjeno mu je upravljanje motornim vozilima svih kategorija te plovilima bilo koje vrste. U slučaju da Horvatinčić prekrši ovu mjeru, on će završiti u pritvoru. To znači da, ako u bilo kojem trenutku bude zatečen za upravljačem nekog motornog vozila, vraća se u pritvor. Rekao je ovo oko 16 sati istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić te, obrazlažući odbijanje DORH-ova zahtjeva za određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, dodao kako pritvor sam po sebi ne smije biti kazna, odnosno da je to krajnja mjera koja se određuje samo ako se ne može drugom mjerom ostvariti svrha.

– U ovom slučaju sud smatra da je i mjera opreza, odnosno prijetnja da se, u slučaju da ga se zatekne u prometu kao vozača, ponovno vraća u pritvor, dovoljno jamstvo da okrivljenik više neće, dok traje postupak, upravljati vozilom – kazao je Ivić.

Istaknuo je da u slučaju u kojem je Horvatinčić 16. kolovoza kod Primoštena gliserom usmrtio dvoje talijanskih državljana na jedrilici sada slijede vještačenja i to pomorsko-prometno i medicinsko vještačenje.

Odvjetnici Tomislava Horvatinčića Velimir Došen i Branko Baica istaknuli su da su očekivali puštanje iz pritvora svoga branjenika i ranije te su najavili mogućnost da se žale na izrečenu mjeru opreza, odnosno zabranu upravljanja svim vozilima. Velimir Došen rekao je da će Horvatinčić odmah po izlasku iz pritvora stupiti u kontakt s obitelji stradalih Talijana i da će im osim police osiguranja i sam ponuditi naknadu.

Odvjetnica obitelji poginulih talijanskih državljana Ana Marie Laškarin, nakon što smo je obavijestili da će Horvatinčić biti pušten na slobodu nakon 30-dnevnog  pritvora, rekla nam je da je razočarana tom odlukom i da je, s obzirom na Horvatinčićevo ranije ponašanje u prometu i sve teške nesreće koje je prouzročio,  trebao ostati u pritvoru i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

– Znam da će obitelj poginulih talijanskih državljana biti šokirana kad čuje vijest o Horvatinčićevu puštanju iz pritvora – rekla nam je Ana Marie Laškarin. 

Iako je novinarima nakon sučeve izjave rečeno da će Horvatinčić vjerojatno  izaći za 45 minuta, njemu je, baš dok su novinari uzimali izjave, omogućeno da iz zgrade šibenskog istražnog centra  izađe na sporedni izlaz i tako izbjegne novinare. Velimir Došen, Horvatinčićev odvjetnik, rekao nam je da mu je Horvatinčićev vozač telefonom rekao da su već kod Krke i da, s obzirom na to da ih, kako nam je prenio, "hvataju novinari", nema zaustavljanja prije Zagreba.

Komentara 166

MI
mirluk
18:30 16.09.2011.

Znaci Kalmeta i prijatelji su odradili svoje, sad sudjenje razvuci par godina pa jedna pa druga treca ukinuta presuda a za 20 godina obnova porocesa ili zastara ..ovisi hoce mu nestati love

OB
OBSERVER8
18:38 16.09.2011.

Gdje je onaj lijepi razlog za pritvor \"uznemirenje javnosti\", pa \"naročito teške okolnosti počinjenja djela\"....:(

OB
-obrisani-
18:30 16.09.2011.

treba sad zasnovati familiju i može očekivati pustanje na slobodu kao i norac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije