Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala potražnja

Drastično pale cijene goriva: Prosječna cijena sada je ispod 8 kuna

Autombil, gorivo
Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.04.2020.
u 12:24

Prosječna cijena benzinskih goriva je 7,97 kuna

Cijene goriva pale su i ovaj tjedan pri čemu je benzin u prosjeku jeftiniji za 22 lipe po litri u odnosu na prošli tjedan, a dizel za 28 lipa.

Zbog velike ponude na globalnom tržištu, a male potražnje, kao jedne od posljedica problema s koronavirusom, cijene goriva snižene su i ovaj tjedan.  Tako je portal "cijene goriva" objavio da su benzinska goriva u odnosu na prošli tjedan snižena za 22 lipe po litri, dizelska za 28 lipa, dok je cijena autoplina ostala ista. 

Tifon prodaje Eurosuper 95 po 7,76 kuna, kolika je cijena i na Ininim postajama. Lukoil po litri tog goriva traži lipu više, Petrol dvije lipe više, dok je cijena na Croduxu 7,81 kunu. 

Ininino gorivo Eurosuper 95+ stoji 7,86 kuna, a isto gorivo kod Lukoila 8,02 kune. Eurosuper 100 Ina cijeni 8,30 kuna, Petrol dvije lipe više. Kod Tifona i Croduxa to gorivo stoji 8,35 kuna. 

Cijene eurodizela startaju od 7,96 kuna po litri, a to je cijena koju nudi Ina. Dvije lipe više traži Lukoil, dok Tifor, Petrol i Crodux litru eurodizela cijene po 7,99 kuna.

Inin Eurodizel+ košta 8,06 kuna, a Tifonov Class eurodiesel 8,13 kuna. Isto toliko stoji i Q Max eurodiesel Petrol, dok je Eurodizel Plus Croduxa tek lipu skuplji. Na kraju, Eurodizel + koji prodaje Lukoil košta 8,20 kuna.   

Prošli su tjedan domaći naftni stručnjaci Jasminko Umičević i Davor Štern, procijenili da bi cijene  nafte i benzina mogle  eventualno padati još 10-ak posto, a onda će se početi vraćati na normalne razine, no i da to ovisi o rezultatima i tijeku borbe protiv koronavirusa. 

I jedan i drugi prognozirali su da će se cijene naftnih prerađevina početi oporavljati tek kada se počne nazirati kraj borbe s virusom.

Cijene nafte na svjetskim su tržištima pale su ovoga  tjedna šesti puta  za redom, jer su zbog širenja koronavirusa u svijetu paralizirani dijelovi gospodarstva, pa je znatno smanjena i potražnja za "crnim zlatom".

Ključne riječi

Komentara 10

LA
lajh1985
08:26 07.04.2020.

Sad kad prije ljeta malo popuste mjere i svi se pocnu vozit evo ga na 11 :)

Avatar Asterix
Asterix
10:23 07.04.2020.

Kad nafta pojeftini onda trebaju tjedni da se osjeti na gorivu, kad je obratno onda je proces puno brži.

DU
Deleted user
08:47 07.04.2020.

koliko je sada ugalj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije