Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Obilna kiša i južina stvarat će probleme u većem dijelu zemje. Pošteđena bi mogla biti samo jedna regija

Rijeka: Jaka kiša i jugo na moru pred Rijekom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/12
26.10.2023.
u 09:17

Južina, sa iznadprosječnom toplinom i većinom nepovoljnim biometeorološkim uvjetima, te promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu, koja će ponegdje biti obilnija te praćena grmljavinom obilježit će nadolazeći petak.

I sljedećih dana prevladavajuća južina, iznadprosječna toplina, većinom nepovoljni biometeorološki uvjeti te promjenjivo vrijeme, uz povremenu mjestimičnu kišu, pa i u obliku izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, koji će vjerojatno najčešći i najobilniji u većini Hrvatske biti u petak, javlja HRT.

U četvrtak će se u Slavoniji, Baranji i Srijemu još uvijek zadržati promjenjiva naoblaka, sa kraćim sunčanim razdobljima. Mjestimice može pasti i kiša, najvjerojatnije sredinom dana. Dnevna temperaturu kretat će se između 20 i 22 stupnja, a i jutra će biti neuobičajeno topla.  Slično će biti i u središnjoj Hrvatskoj s temperaturama od najnižih 12 do najviših 20 stupnjeva. Tu je najveća vjerojatnost za kišu kasno navečer u četvrtak, te u noći na petak. 

VEZANI ČLANCI 

Kiša će povremeno padati i na zapadu Hrvatske, posebno u gorju, a potkraj dana i noći raste vjerojatnost izraženijih pljuskova i to će na 'udaru' najprije biti riječko područje za koje je upaljen žuti alarm DHMZ-a. More će na Jadranu biti valovito. Kiša bi mogla padati i u sjevernoj Dalmaciji, ponegdje i obilnija. No izmjenjivat će se sa sunčanim razdobljima. Na krajnjem jugu Hrvatske također će se zadržati neuobičajeno toplo vrijeme, danju će temperature rasti do 24 stupnja C. U prvom dijelu petka pljuskovi će biti izraženiji i obilniji u većem dijelu zemlje, a temperatura zraka neće se mijenjati ni u nastavku tjedna. Nad našim se krajevima zadržava južina. Za cijelu zemlju na snazi je i Meteoalarm, u većem dijelu žuti, ali ponegdje na moru i narančasti.

Nad Jadranom i Balkanskim poluotokom dominantan je utjecaj južnog i jugozapadnog strujanja koje topao zrak sa sjevera Afrike donosi nad Sredozemno more gdje se puni vlagom. Topla vlažna zračna masa prelaskom Jadrana dolazi na planinski lanac Dinarida, uzdiže se i hladi, para se kondenzira i pretvara se u kapi vode i na tlo pada kao obilna kiša, javlja N1.

Brze promjene vremena mogle bi se nad našim krajevima zadržati i idućih 10 dana. Nakon obilnih kiša, koje će u petak većim dijelom padati u cijeloj zemlji, ista će se prognoza zadržati i u subotu. Nedjelja će biti promjenjiva ali uglavnom suha i topla. No neće se zadugo zadržati takvo vrijeme. Već sredinom idućeg tjedna očekuje nas novo naoblačenje s kišom, ali i manjim padom temperature. 

VIDEO Snažno nevrijeme zahvatilo Split 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije