Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Vukovara?

Opet kamenjem porazbijali stakla na Hrvatskom domu u Vojvodini

Policija Vojvodina, portal
Davor Javorovic/PIXSELL
06.09.2013.
u 14:06

Dom je gađan kamenjem i prije mjesec dana kada je razbijeno sedam prozora, a policija nije pronašla počinitelje niti je za to itko odgovarao

U srijedu navečer kamenjem su razbijena četiri prozora na Hrvatskom domu u Somboru, navodi se u priopćenju somborske podružnice Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) a kojeg potpisuje nje predsjednik Mata Matarić.

Navodi se da u u tom trenutku u prostorijama doma boravili članovi Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva Vladimir Nazor kao i da je objekt bio osvjetljen.

– Ovaj incident se po našim saznanjima temelji na mržnji pojedinih organiziranih skupina građana prema hrvatskoj nacioanlnoj zajednici i udrugama koje nose hrvatski predznak. Dom je gađan kamenjem i prije mjesec dana kada je razbijeno sedam prozora. Prema našim saznanjima za prošle i najnovije incidente policija nije pronašla počinitelje niti je za to itko odgovarao što daje vjetar u leđa budućim sličnim ili gorim napadima, rekao je Matarić apelirajući na nadležna tijela da pronađu odgovorne i informiraju javnost o poduzetim mjerama.

Među vojvođanskim Hrvatima incident u Somboru povezuje se s događanjima u Vukovaru, odnosno, misli se da je ovo bila samo jedna od reakcija prema pripadnicima hrvatske nacionalne manjine koji tamo žive.

>>Kamenjem i ciglama napadnut Hrvatski dom u Somboru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije