Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netko pali park-šumu

Opet je gorjelo na splitskom Marjanu! Požar podmetnut?

požar (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/7
10.08.2011.
u 11:28

Felicijo Parčina, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, uvjeren je da netko podmeće požare. U ponedjeljak, kada je puhalo jugo, gorjela je južna strana

Netko je opet zapalio splitski Marjan! Vatru su zamijetili građani i dojavili Javnoj vatrogasnoj postrojbi Splita malo poslije 10 sati. Vatrogasci su brzo intervenirali i oko 11 vatra je bila pod nadzorom te su vatrogasci već natapali požarište. Izgorjelo je 2300 četvornih metara. Na požarištu su angažirana 44 vatrogasca, 11 vozila i dva helikoptera, a kanader je bio spreman za polijetanje.

– Požar je buknuo kod zoološkog vrta, sa sjeverne strane, a puše bura što je vrlo nepovoljno. U ponedjeljak, kada je puhalo jugo, gorjelo je na južnoj strani.  U blizini je pješačka staza, nema dalekovoda ni elektrokablova, nemoguće je da se zapalilo samo od sebe, netko požare podmeće! – uvjeren je Felicijo Parčina, zapovjednik JVP-a Split.

Marjan je gorio i u ponedjeljak, potpaljen je u neposrednoj blizini ceste, također kod pješačke staze.

– Netko smišljeno pali Marjan s ciljem da što veća površina izgori – uvjeren je Parčina.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kaktusi2
12:55 10.08.2011.

To su golferi podmetnuli da se napravi golf igralište na Marjanu

OJ
ojhaojha
17:57 10.08.2011.

poduzetnici spustaju cijenu zemljistu ?? da se napravi makija ko u okolici Zmijavaca ???

VE
velikazmija
12:50 10.08.2011.

požari počimaju u novije vrijeme hrvatske povijesti --i svi se pitamo di su te zapaljive --makinjei zašto su se sadpočele --samozapaljivati --recimo iza 1989 --na ovamo -- da li je to slučajnost --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije