Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Opernoj pjevačici nedostaju roditelji i dečko, ali i - traktor

'14.02.2010, Mu\\u0308nchen, Glazbenice za domovnicu Na slici: Evelin Novak'
'Nenad Drmic'
24.01.2011.
u 12:42

Sopranistica svjetskog glasa, rođena u Čakovcu, pjevala je na pozornici s Placidom Domingom, Annom Netrebko, Rollandom Villazonom i drugim velikanima svjetskih opernih kuća. Nastupala je i u milanskoj Scali

- Najviše mi nedostaju roditelji, djed, baka i dečko. Nedostaje mi i traktor, moje šume i polja. Fali mi onaj miris svježe pokošene trave, branje kukuruza... To su osjećaji i mirisi koje, gdjegod da me posao odveo, uvijek mogu prizvati u mislima i barem na tren zaboraviti daljinu i samoću koja je cijena ovog posla. Nevjerojatno puno putovanja, svakim danom nova prijateljstva, a u srcu nostalgija - kaže Evelin Novak (25), Međimurka na “privremenom radu” u Njemačkoj, u berlinskoj državnoj operi.

Sopranistica svjetskog glasa, rođena u Čakovcu, pjevala je na pozornici s Placidom Domingom, Annom Netrebko, Rollandom Villazonom i drugim velikanima svjetskih opernih kuća. Nastupala je i u milanskoj Scali, što je san tisuća opernih pjevača. U Berlinu, kaže, uživa.

- Berlin je prekrasan, ogroman grad i tu sam pod ugovorom već dvije i pol godine. Došla sam odmah nakon diplome u Stuttgartu u klasi prof. Dunje Vejzović. Prošla sam audiciju među 400 prijavljenih ljudi iz cijelog svijeta. Značajnije role su Primadonna u Donizettijevoj operi “Viva la mamma”, Dama u “Čarobnoj fruli” i Berta u “Seviljskom brijaču. U svibnju ću pjevati glavnu sopransku ulogu Fiordiligi u Mozartovoj operi “Cosi fan tutte” - nabraja glazbenica koja je već sa četiri godine pobijedila na dječjem festivalu, a u desetoj snimila prve pjesme.

Od 12 godine radi s prof. Darijom Hreljanović iz Varaždina. Posvetila se ozbiljnoj glazbi i stala nizati pobjede na natjecanjima. Sa 16 odlazi u Graz, na studij, odakle je svakog ljeta putovala kući u Gornji Mihaljevec i radila na poslovima kao što su branje kukuruza i baliranje slame. Nakon Graza otišla je u Stuttgart, što je najteže palo njezinom ocu, koji je želio da ostane u Hrvatskoj. U Njemačkoj je diplomirala 2008. godine. Od tada ne zna za odmor.

- Prošlo ljeto bila sam poslovno u Kini, a ovo ljeto provest ću radno u Beču, igrajući naslovnu ulogu Saffi iz operete “Zigeunerbaron” Johanna Straussa. To je jedan od najvećih ljetnih festivala, a na predstavu dođe i do 3600 ljudi. U listopadu nastupam u naslovnoj ulozi u “Prodanoj nevjesti” u državnoj operi u Berlinu - najavljuje.

Osjećaj kad izađe pred publiku je, kaže, neopisiv. U publici sjede i stručnjaci, svjetski poznati umjetnici...

- Sve to daje iskustvo kakvo u Hrvatskoj nikad ne bih mogla skupiti. No, zato je tu puno drugih stvari zbog kojih često samu sebe mučim i preispitujem je li odlazak u Njemačku, daleko od rodnog kraja, bio ispravna odluka - kaže.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:15 25.01.2011.

Bravo i hvala na toj vijesti. Konačno uspješnica. A ne zaboravlja Međimurje To je cura koja zaslužuje više medijskog prostora. To prosvječuje. A ne ona (!) Karabatić, Simone i takove- koje zaglupljuju djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije