Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji

Operacija Oluja – nove priče i ispovijesti ratnih veterana

Naslovnica Oluja
Foto: Vecernji.hr
1/2
05.08.2019.
u 08:31

Pročitajte ispovijesti ratnih veterana, ali i neke nove priče o najpoznatijoj i najvećoj akciji Hrvatske vojske.

I ove godine 5. kolovoza obilježava se svečanošću podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, u znak sjećanja na taj čin iz kolovoza 1995., te prigodnim programom u Kninu, ali i u drugim gradovima i mjestima. Organiziraju se koncerti, priredbe i vatrometi.  Večernji list danas na svim kioscima donosi prilog Oluja.

Pročitajte ispovijesti ratnih veterana, ali i neke nove priče o najpoznatijoj i najvećoj akciji Hrvatske vojske koja je postala simbol Domovinskog rata. Operacija Oluja ostaje za Hrvate „bitka svih bitaka“ koja je odlučno najavila kraj rata u Hrvatskoj i zauvijek postala dio naše povijesti.

Neke od tema iz specijalnog izdanja:

- Dr. sc. Davor Marijan: Knin nije pao u Beogradu, kao što sugeriraju neki srpski generali, nego u operaciji Ljeto-95 na Livanjskom polju

- Gardisti su bili nezaustavljiv borbeni stroj za koji nisu postojale nemoguće zadaće. a danas su djedovi, lovci, vatrogasci..

- Prevrnuli smo cijelu Hrvatsku, raspitivali se u Srbiji i Bosni, a kosti moga brata bile su na Mirogoju

- Bojnik je uz pomoć kirurškog programa iz SAD-a slao snimke položaja protivnika!

Danas u zanimljivom prilogu pročitajte i saznajte sve o akciji Oluja i proslavimo Dan pobjede zajedno!

Foto: Vecernji.hr
Foto: Vecernji.hr

 

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar rubinet
rubinet
12:11 02.08.2019.

Najveća hrvatska pobjeda svih vremena.

Avatar Dančo3
Dančo3
10:40 03.08.2019.

svi ste pozvani 5 kolovoza na splitsku rivu thompson ce pjevati cavoglave, posebno pozivam saku jada i muhe te se veselim njihovom dolasku. dogodine u kninu

RO
Rope22
20:19 03.08.2019.

Hrvati nikad neće zaboraviti Oluju.A bome ni srbi.✌️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije