Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična krađa

Opelješili farmu u Sv. Ivanu Zelini za 100.000 kuna: U kombiju 'A je to' ukrali 73 svinje

Svinje ilustracija
Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
20.10.2022.
u 22:46

Dvojica muškaraca iz okolice Križevaca, s nadimcima Zeko i Suki, u nekoliko navrata dolazili su kombijem do farme svinja. U optužnici se navodi da su otključali ulaznu ogradu i vrata farme ključem koji je Zeko imao kao djelatnik farme.

Neobična krađa dogodila se na farmi u Svetom Ivanu Zelini. Dvojica muškaraca iz okolice Križevaca, s nadimcima Zeko i Suki, ukrala su 73 svinje s farme ukupne vrijednosti oko 100.000 kuna.

Kako navodi portal Danica, Zeko (35) i Suki (28) krali su od prosinca do sredine veljače. U nekoliko navrata dolazili su kombijem do farme svinja u vlasništvu tvrtke Agrozelina logistika koja je surađivala s Mesnom industrijom Vajda Čakovec. U optužnici se navodi da su otključali ulaznu ogradu i vrata farme ključem koji je Zeko imao kao djelatnik farme.

Zeko je kasnije u istrazi tvrdio da ga je na krađu nagovorio Suki, kojemu je trebao novac. Izjavio je da su ukrali 25 do 30 svinja, nikako 73 te da su na prodaji zaradili 15.000 kuna, što su kasnije i podijelili.

- Svinje smo odvozili pomoću kombi vozila ‘A je to’. Taj najam vozila obavio je Suki jer je on nekad bio zaposlenik tog obrta. Suki je svinje dalje prodavao, ja nemam pojma kome – rekao je prvookrivljeni Zeko.

Kasnije, kada je uvidio da im prijeti zatvorska kazna, Zeko je sve porekao tvrdeći da su svinje vozili za šefa. S druge pak strane, njegov partner Suki svalio je krivnju također na prijatelja. Prema njegovim izjavama, Zeko je odlučio ukrasti svinje jer mu gazda farme nije platio plaću.

On mu je samo pomogao u tome, a za usluge prijevoza dobivao je od Zeke 300 kuna po turi i još 200 kuna za najam kombija ‘A je to’. Zeko je, prema njemu, bio odgovoran i za prodaju svinja.

Prijeti im višegodišnja kazna zatvora.

Video - Kamera u trgovini uhvatila dvije žene u krađi: Jedna plesom odvukla pažnju, a druga trpala u majicu

Komentara 1

TR
tratincica68
23:29 20.10.2022.

Hahaahha.pajceki dali petama vjetra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije