Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ZLATNI RAT

Općina Bol pismom se obratila Plenkoviću i Butkoviću

Zlatni rat
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
20.04.2017.
u 19:40

Krajnje je neprimjereno da se domicilnom stanovištvu oduzima posao, kaže načelnik općine Bol Tihomir Marinković

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zatražilo je dokumentaciju o postupku dodjele koncesije za Zlatni rat u Bolu na Braču od Splitsko-dalmatinske županije, rekao je jučer ministar Oleg Butković te najavio da bi odluka o zakonitosti i pravilnosti dodjele koncesije mogla biti donesena idućeg tjedna. To znači i prije okončanja žalbenog postupka koji mogu inicirati sva tri ponuditelja, dosadašnji općinski koncesionar Grabov rat te Kamen sreće, čije su ponude odbačene, te Auro Bol, čija je ponuda ocijenjena lošijom od izabrane tvrtke Sport B, bez zaposlenih i prihoda premda Zakon o pomorskom dobru kao uvjet propisuje da ponuditelj “raspolaže odgovarajućim tehničkim, stručnim i organizacijskim sposobnostima za ostvarenje koncesije”.

Nalog premijera Andreja Plenkovića o provedbi upravnog nadzora bolski načelnik Tihomir Marinković dočekao je s velikim odobravanjem, kao i svi stanovnici Bola.

– Prirodno je da rješenje, koje je štetno za zajednicu, ide na preispitivanje. U samom postupku našli smo niz nepravilnosti, a pismo u kojem smo sve te nepravilnosti nabrojili uputili smo premijeru Plenkoviću i nadležnom ministru Olegu Butkoviću – kaže Marinković. Dodaje kako općina i općinska tvrtka Grabov rat, koja plažom upravlja 12 godina, čvrsto vjeruje da su u pravu i da će odluka o dodjeli koncesije biti poništena.

– Prirodno je da mi upravljamo plažom. Mi imamo malo mogućnosti, malo radnih mjesta i krajnje je neprimjereno da se domicilnom stanovništvu oduzima posao – zaključuje.      

>> Koncesija plaže Zlatni rat: Ministarstvo imenovalo stručno povjerenstvo

>> Plenković 'bocnuo' Butkovića: Očekujem da što prije riješimo i ono pitanje u vezi s Bolom

Komentara 12

BL
Blomberg
20:09 20.04.2017.

No ako ovu koncesiju dobije Antonini onda bi to bila sramota za Brac i njegovo stanovnistvo. Prema svim mogucim varijantama sve to pripada bracanima i oni MORAJU biti prvi koji si tu plazu mogu usavrsiti, ako je to uopce mogucece a da se ljudima t.j. kupacima ne uzme prirodni prostor kakav je sada.

RZ
Rocky.Zg
20:31 20.04.2017.

Još se ne znaju sve informacije o tome. Npr ne znamo koliko je župan Ževrnja dobio u džep zbog ovog namještanja . I Kerumovi ljudi su za to glasali, pa ne znamo ni koliko je Kerum dobio za to.

DE
deda1234
20:09 20.04.2017.

ja sam iz kontinentalne hrvatske. i podrzavam stanovnike hvara! nedajte se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije