Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Opći sud EU odbio priznati da su ciklonski usisavači bolji

EU zastava
Patrik Macek/Pixsell
13.11.2015.
u 06:30

Budući da se učinkovitost mjeri samo dok usisavači imaju prazan spremnik, tužba je pokušavala tvrditi da je riječ o prijevari i da su s punim spremnikom neki usisavači manje učinkoviti, a da su ciklonski usisavači bez spremnika bolji.

Od 1. rujna 2014. svi usisavači podliježu energetskom označavanju prema pravilima koje propisuje Europska komisija.

Jedan proizvođač, koji proizvodi ciklonske usisavače bez spremnika, žalio se Općem sudu EU tvrdeći da test kojim Komisija mjeri energetsku učinkovitost stavlja njegove proizvode u nepovoljniji položaj u odnosu na usisavače sa spremnikom za prašinu.

Budući da se učinkovitost mjeri samo dok usisavači imaju prazan spremnik, tužba je pokušavala tvrditi da je riječ o prijevari i da su s punim spremnikom neki usisavači manje učinkoviti, a da su ciklonski usisavači bez spremnika bolji. Tužba je odbijena.

>> I žohari se smiju jesti ako 25 godina nitko od njih nije umro 

>> 111 milijuna eura za hranu pod motom 'Uživajte, iz Europe je'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije