Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ZASTARJELIH VOZILA

Opća bolnica Varaždin nabavit će osam električnih vozila

28.12.2020.
u 09:14

U planu je sklapanje ugovora o financijskom leasingu na pet godina, a procijenjena vrijednost nabave je 1.562.500 kuna s PDV-om

Opća bolnica Varaždin nabavit će osam električnih vozila. Bolnica se javila na javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila, za koja je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2020. godini osigurao 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe, i odobreno joj je 310.000 kuna, što je maksimalni iznos sufinanciranja za tražene kategorije vozila.

U pripremi je postupak javne nabave za osam električnih vozila. U bolnici ističu da su im transportna vozila za prijevoz lijekova, medicinskog potrošnog materijala, bolničkog rublja i hrane prosječno stara preko 15 godina, a vozila za službene vožnje 12 godina. 

- Nabavom električnih vozila osigurala bi se zamjena zastarjelog voznog, smanjio štetni utjecaj na okoliš, omogućilo nesmetano odvijanje poslovanja Opće bolnice Varaždin kao i smanjenje troškova održavanja vozila - napominju. U planu je sklapanje ugovora o financijskom leasingu na pet godina, a procijenjena vrijednost nabave je 1.562.500 kuna s PDV-om.

VIDEO Potres jakosti 5 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske

Komentara 2

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
09:34 28.12.2020.

Opća bolnica Varaždin nabavit će osam električnih vozila, tri tone Paloma toaletnog papira i 20 ogromnih ruskih kontejnera da domaci pacijenti unutra i vanka bolnice mogu kopati kao svoji na svome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije