Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani turizma

Opačić zapjevala Linđo, a najbolji kuhar opet Karamarko

Dani turizma
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/13
17.10.2014.
u 20:51

Šampionskom titulom okitio se Rovinj, a svim pobjednicima čestitao premijer Milanović. Splićani razočarani što nisu dobili nagradu za Ultru i Dioklecijanovu palaču

Prije 15 godina turizam sam doživljavao manje ozbiljnim, priznao je premijer Zoran Milanović na završnoj svečanosti Dana turizma u Opatiji.

– Danas shvaćam da je on naša šansa i perspektiva – poručio je premijer čestitajući pobjednicima. Dani turizma završeni su, naime, dodjelom nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, u kojoj su se kao prezenteri izmijenjali od bivšeg ministra turizma Damira Bajsa do čak deset članova aktualne Vlade.

Potpredsjednica Milanka Opačić s Matijom Vujicom je i zapjevala  "Linđo". U odličnoj atmosferi šampionskom titulom okitio se Rovinj, a najboljom turističkom destinacijom na kontinentu proglašen je Varaždin. Prvu nagradu u kategoriji kampova dobio je zadarski Zaton, koji ima i najbolju plažu. U kategoriji marina pobjednik je marina Punat, a najbolji hotel na Jadranu je Monte Mulini.

Marin Čilić dobio je posebno priznanje za promociju turizma. Nagradu za životno djelo dobio je prof. dr. Boris Vukonić, godišnju nagradu "Anton Šifanić" za 2013. Robert Mohović iz Rijeke, a u kategoriji tvrtki – DSP studio i Momentum studio. Kao najturističkiji radnici ove sezone  su se iskazali marketingaš Željko Zadravec, animator Milorad Stanić, turistički vodič Toni Japunčić, recepcioner Josip (Pino) Kocijančić, konobar Mario Škopac, kuhar Tomislav Karamarko, hotelska domaćica Adina Grgić, iznajmljivačica Nediljka Andrejev, domaćin turističkog seoskog gospodarstva Antun Staklarević, policajac Damir Šnalcer, inspektorica Ivka Kraljević, djelatnik u pomorskom prijevozu Ladislav Miculinić, djelatnik u zračnom prijevozu Zvonko Šitum, vozač  Mario Korać, taksist Marijan Babić, prodavač Božica Benc, hortikulturalni djelatnik Robert Medić, čistač Brankica Berc, spasilac Dragan Kremenović, djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Milena Kelemin, djelatnik u sustavu turističkih zajednica Rudi Grula, organizator putovanja Anamaria Hauptfeld Schweitzer te agencijski djelatnik Ljiljana Domijan-Pirjak, dok posebno priznanje ide Franji Božeku.

Nagrada za atrakciju godine dobila je Tvrđava Sv. Mihovila, za turistički događaj godine rovinjski Red Bull Air Race, a za inovaciju godine – pulski Svjetleći divovi. Ima, međutim, i razočaranih. Splićani su očekivali nagrade u kategoriji za atrakciju i događaj godine. Direktorica Turističke zajednice Aliana Vukšić bila je sigurna da u Opatiju dolazi po nagradu.

– Split je ove godine napravio veliki iskorak i njegove su atrakcije zaslužile priznanje – rekla je Vukšić. Slično misli i drugi čovjek splitske vlasti.

– Već sam bio raščistio prtljažnik za nagrade – pomalo gorko našalio se zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević. – Stvarno, bio sam uvjeren da ćemo dobiti nagradu za Dioklecijanovu palaču i Ultru. Nagrađenima čestitam. I sam potpredsjednik Vlade, Splićanin Branko Grčić, na izlasku iz dvorane na kraju ceremonije priznao je da je i sam pomalo šokiran što Ultra nije događaj godine.

>>Tomislav Karamarko prvak države u kuharstvu

>>Želimo PR-ovce koji mogu osigurati publicitet kakav ima Clooney

Komentara 5

KO
Komacero
22:35 17.10.2014.

opanka bila tajnica raskovica danas ministrica u Hrvatskoj vladi.lustracija cetnika znaci zaposljenje u vladi i saboru sramota i to demokracija

NJ
njičsa
21:08 17.10.2014.

Baš je njima lijepo, Zoki ni sad ništa očito ne shvaća ozbiljno, ministar turizma siroček stalno brine zakaj mu kosica stalno visi ispred uheka, pa ju posprema iza uheka, Milanka plete po Linđu...ma zbilja milina jedna!

NI
ninja72
08:04 18.10.2014.

Dobro da nije zamjenila Lindo za zikino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije