Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgrožena nemarom
Povratak na članak

Opačić podnosi kaznene prijave protiv djelatnika centra iz Sl. Broda

Opačić kaže kako je inspekcija utvrdila da su djelatnici svojim nemarom životno ugrozili djecu

Komentari 19

AU
autoritet
17:31 13.01.2013.

Opačićka je trebala dati ostavku, to je (i) njena ogovornost

VL
Avatar Meggi
Meggi
18:51 13.01.2013.

Svugdje postoji hijerarhija a tamo di je nema vlada anarhija. Uvijek netko mora biti odgovoran nekome. Znači, postoji jedan 'lanac ljudi' od soc. radnika do Opačićke. Ako samo i jedna karika zakaže, lanac se lomi pa ono što je trebalo doći do najvišeg vrha, ostaje kako je i bilo ili čak i gore. Svi smo mi dio jednog velikog lanca i svatko od nas je jednako odgovoran u tom lancu.

VL
OB
-obrisani-
13:40 14.01.2013.

Ali u ovoj državi nije nikada bilo bitno ustanoviti stvarne strukturalne uzroke zašto nešto ne funkcionira i ozbiljno prionuti na visokostručno utemeljeno poboljšavanje sustava! ____ Za nefunkcioniranje sustava u prvom redu odgovorna je politička razina! Ali to ionako nije bitno,o, bitno je ponuditi razjarenoj svjetini na linč!

VL
MA
MaliMarinko
15:32 13.01.2013.

Ona je meni najbolja kada obuče štikle. Svaka čast.

VL
OS
osica
18:58 13.01.2013.

- svaka čast ministrice - " da "ima nažalost puno suspektnih obitelji u Hrvatskoj u kojima djeca teško žive " - no ako službe - Centar za socijalnu skrb ima takvo saznnje, ako se ogluši na obavijesti policije, ili biloe, ili bilo koga - da djeca žive u neprimjerenim uvjetima - jednostavno ne reagiraju promtno - što su drugo zaslužili osim pozivanja na odgovornost sa svim mogućim posljedicama "Djeca nisu lutke" - zato puna podrška i čestitke ministrici na reakciji na ovaj grozan slučaj , a kako i sama ministrica kaže , uz sve propuste, zgrozila ju je bešćutnost djelatnika toga centra. Sigurno , posao socijlanih djelatnika je težak i ne može ga obavljati svatko, no svakako treba imati pored stručnosti i odgovornosti i empatiju. A mi građani - ne možemo okretati glavu od takvih saznanja ., s osobnim opravdanjem - to se nas ne tiče . Djetetu u nevolji ne smije to učiniti bilo tko od nas - jednostavo trebamo to prijaviti , a Centar će se vjerujem potruditi provjeriti takvu informaciju, bez da nas uvuče u sukob s roditeljima - zlostavljačima.

VL
MF
maca faca
08:36 14.01.2013.

u pravnim i demokratskim državama ministar podnosi ostavku radi ovakvih stvari

VL
OG
Oger
10:11 14.01.2013.

14.01.2013. u 08:36h maca faca je napisao/la: u pravnim i demokratskim državama ministar podnosi ostavku radi ovakvih stvari ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Prvo: to nije istina Drugo: po tvojem bi se onda ministri mijenjali svaki tjedan. Jer nema tog koji bi mogao statiti na kraj hrvatskoj slampavosti, inertnosti, korupciji, neznanju, lijenosti.

VL
OB
-obrisani-
13:29 14.01.2013.

Možda konačno treba podnijeti kaznenu prijavu protiv ministrice i tko zna koga jer nikada nisu omogućili normalan rad ljudima koji rade te poslove. Zbog čega je stvorena atmosfera linča i svemogućnosti socijalnih radnika? Pa, oni su tek jedan sitan kotačić u "skrbi o obitelji i djeci" ove države. Da ostali funkcioniraju i oni bi. Što bi oni trebali biti? Čarobnjaci? Ajmo sada svi prati ruke, poput Poncija Pilata, to će spasiti državu. ______________________ APSOLUTNO SVE POTPISUJEM! Lako je provoditi linč, a ne poznavati ni procedure, zakone, ovlasti u postupanju, konkretne činjenice, uvjete u kojima rade isti ti centri, s kolikom preopterečenošću kapaciteta, političkim pritiscima, itd., itd. ... Da je čemu, ova cijenjena gospođa, kao i bilo koji drugi ministar, dobro bi promislili prije nego krenu u javno blačenje vlastitih djelatnika! A beščutno i neljudski je i ovako neselektivno istupati protivi istih tih djelatnika, koji velikim dijelom zbog politike i političara rade u očajnim materijalnim, kadrovskim, ... uvjetima!

VL
OB
-obrisani-
13:32 14.01.2013.

I da, neka proba ministrica raditi u takvim očajnim uvjetima barem jedan mjesec dana! Pa da vidimo onda opravdavaju li takvi, često nemogući radni uvjeti za propuste ili ne! Ako ništa, bilo bi joj to po prvi put u životutu da se prihvati ozbiljnog, stvarnog posla za razliku od političko-demagoške pljuvačine!

VL
MF
maca faca
13:32 14.01.2013.

14.01.2013. u 10:11h Oger je napisao/la: 14.01.2013. u 08:36h maca faca je napisao/la: u pravnim i demokratskim državama ministar podnosi ostavku radi ovakvih stvari ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Prvo: to nije istina Drugo: po tvojem bi se onda ministri mijenjali svaki tjedan. Jerr nema tog koji bi mogao stati na kraj hrvatskoj slampavosti, inertnosti, korupciji, neznanju, lijenosti. kao i obično iblerovci pišu bedastoće-u pravnoj i demoktarskoj državi za ovako katastrofalno vođenje države i gubitak svakog političkog i moralnog integriteta vlada podnosi ostavku-promakla ti je bit kao i obično oger

VL
OB
-obrisani-
13:37 14.01.2013.

Ali u ovoj državi nije nikada bilo bitno ustanoviti stvarne strukturalne uzroke zašto nešto ne funkcionira i ozbiljno prionuti na visokostručno utemeljeno poboljšavanje sustava! Bitno je jedino pronaći KRIVCA jer to rulja traži! A onda ajmo sve zašuškati a političkuku odgovornost za loš sustav, loše radne uvjete, izostanak ulaganja države, lošu kadrovsku stranu (kvalitetom, a osobito kvantitetom) premaciti što je niže moguće, na razinu običnog djelatnika! On je ionako uvijek dežurni krivac, i kad objektivno jest odgovoran i kad nije!

VL
OB
-obrisani-
13:44 14.01.2013.

VELIKA PODRŠKA svim poštenim ljudima u Centrima za socijalni rad, kojih je velika večina! Nedajte da vas bezobzirnost, demagogija i nekolegijalnost otjeraju u malodušnost!

VL
OB
-obrisani-
16:54 14.01.2013.

A izgleda da se počinje i s predizbornom kampanjom, jer se opasno bliže lokalni izbori! To je zapravo što je bitno! A ako do vlasti treba i preko leševa, nije problem! Ništa neviđeno za naše političare! Iako, možda, ovako žestokiki poziv na linč državnih službenika, i to iz usta jedne tako visoko rangirane osobe! Svaka čast ! Možda se ovako stvori privid da SDP nešto čak i radi! Iako, malo teže! Ekipi iz aktualne vlade rad nije osobito poznata kategorija... Jedino, nije mi jasno gdje su strukovne udruge, sindikat soc. radnika, Hrvatski Helsinški odbor... Na ovako grubi, neodmjereni, neselektivni napad svakako treba reagirati! Osim ako djelatnici možda nemaju ljudska i građanska prava,... Ovo je ujedno i napad s najviše političke razine na struku, s obzirom da dotična gospođa, o političkim slalomima, nema nikakve stručne preferencije za ovui problematiku! Ponavljam, gdje su krovne stručne udruge, sindikat... Ima li Hrvatska svog E. Zolu, pa makar to bilo i s preko preko 100 godina zakašnjenja ?

VL
OB
-obrisani-
17:11 14.01.2013.

Već imaju svoje koji će zamijeniti smijenjene. Ova vlada samo premjesti kao mnoge aferaše, dokn se ne slegne prašina. Ova afera pasti će uskoro u zaborav. Ona nije sposobna riješiti pitanja prave socijale. Nešto se oglasi, kao što je bilo sa Linićevom Listom srama, pa ništa. Ne će biti nešto značajnije i sa Registrom branitelja. Dolaze neke nove senzacionalističke vijesti.

VL
OB
-obrisani-
18:49 14.01.2013.

Jedino, nije mi jasno gdje su strukovne udruge, sindikat soc. radnika, Hrvatski Helsinški odbor... Na ovako grubi, neodmjereni, neselektivni napad svakako treba reagirati! Osim ako djelatnici možda nemaju ljudska i građanska prava,... Ovo je ujedno i napad s najviše političke razine na struku, s obzirom da dotična gospođa, o političkim slalomima, nema nikakve stručne preferencije za ovui problematiku! Ponavljam, gdje su krovne stručne udruge, sindikat... Ima li Hrvatska svog E. Zolu, pa makar to bilo i s preko preko 100 godina zakašnjenja ?

VL
NO
norman
22:05 14.01.2013.

nažalost pa se tako nešta strašno desilo pa da su napokon došli u Brod da makar malo naprave reda.......nadam se da neće ostati samo na Centru nego češljati i dalje po ostalim ustanovama

VL
OB
-obrisani-
23:42 14.01.2013.

nažalost pa se tako nešta strašno desilo pa da su napokon došli u Brod da makar malo naprave reda.......nadam se da neće ostati samo na Centru nego češljati i dalje po ostalim ustanovama ______________ E jarane, ti došao napokon naa svoje, onako nakon porcije čevapa s lukom i zidarske pivice!!! Tebi bi vidim bilo najdraže, najbliže srcu da odmah poredaju sve ljude iz svih institucija u strojeve uz zidove, pa da ih onako, kao u filmovima o crvenoj armiji ili još bolje, u njemačkoj za II. sv. rata, sve postreljaju, povješaju, razvale... JELI JARANE, VOLIŠ TI JAVNI LINČ!!! Što je, metode Raskoljnikova, osloboditelja, crvenih kmera! E jadne li nam države u kojoj živimo uz ovakve građane! Kako bi bilo kad bi nekad, barem malo, oštricu "pravičnog bijesa" usmjerili u pravom smjeru, prema političkom establišmentu koji, bez obzira na predznak, zadnjih 20 godina žari i pali, a vidimo kakvu je situaciju proizveo, kako u nefunkcionirajučem sustavu, lošim zakonima, narasloj socijali, oplajčkanoj državi, miješanju politike u sve sfere društva pa tako i u usko stručna pitanja?!!

VL
OB
-obrisani-
23:45 14.01.2013.

Ministri, dakle politika pravi reda u stručnim institucijama, diže optužnice, radi posao pravosuđa?!! Začuđen sam, jesmo li u totalitarizmu ili demokraciji s trodiobom vlasti! Znaju li što je to u vladi, među linč publikom...?!!

VL
OB
-obrisani-
23:49 14.01.2013.

Možda konačno treba podnijeti kaznenu prijavu protiv ministrice i tko zna koga jer nikada nisu omogućili normalan rad ljudima koji rade te poslove. Tko pod drugim jamu kopa...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.