Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veljko kajtazi
Povratak na članak

'Oni koji stvaraju problem zapravo zajedno organiziraju prosvjed'

Na koji način će se onda rješavati problemi romske zajednice, ako ne postoje sredstva i planovi, upitao je zastupnik Kajtazi.

Komentari 15

ST
stefj
16:20 09.06.2019.

Ne kaže se bez veze u narodu Ciganska posla... Sada je odjednom jedan čovjek kriv za gomilanje problema godinama i sad je taj čovjek kriv što Romi ne poštuju zakone i što ih policija ne kažnjava... Osnovno je pitanje zašto zakoni RH ne vrijede za Rome i zašto se isti ne primjenjuju. Kada su se građani samoorganizirali i uveli straže, onda je policija kaznila njih, a ne Rome. A da ne pričamo o tome, da se sve stalno guralo pod tepih i nije se niti slučajno smjelo pričati o tome... I što se sada dešava? Policija zaustavi Roma s neregistriranim autom, koji je nevezan i priča na telefon, a on im odgovara da će nazvati svog povjerenika? To je rješenje?... Ogroman novac ide za Rome, mali dio dođe stvarno do njih i mali dio tog novca se pametno potroši, a rezultati su još manji. Slično kao i kod Srpske manjine, većinu nova uzmu oni njihovi na vrhu za svoje potrebe... Treba se truditi integrirati Rome u društvo, ali direktno na terenu, ne davati novac organizacijiama i udrugama, već direktno ljudima. Stipendije, školovanja, vaučeri i sl. Naročito ne davati novac Kajtaziju, to je bačen novac... A inače, velike probleme je napravio bivši ministar policije Ranko Ostojić, koji je baš radi Roma i problema sa statistikom poduplao granicu za kaznene prijave, tako da policija više nema obvezu pokrenuti postupke već upućuje na privatne tužbe... Ako ostane ovako, nema druge nego samoorganiziranje građana...

VL
KA
kalimera
16:12 09.06.2019.

Treba Rome zapošljavati i skinuti sa socijale.Lijepo je živjeti lagodno,ne raditi i primati novce od države.

VL
MO
moškov
16:16 09.06.2019.

Covjek koji se stidi ..srami svog imena ..bio je u jna ..pa je uzeo.ime veljko kao i idol mu imocanin kadijevic ...a mozda opet promijeni ime..bilo bi lijepo milord kajtazi..

VL
CR
croban1111
15:58 09.06.2019.

Ovo je mučno samo i čitati a kamoli gledati.

VL
MZ
ma zamisli
15:48 09.06.2019.

A da ti daš malo svojih sredstava ? Jedan od većih problema je i vk.

VL
DU
Deleted user
16:46 09.06.2019.

Što reći o čovjeku koji predstavlja jednu manjinu u RH, a ne zna govoriti pa niti se pravilno služiti hrvatskim jezikom. Zar takav čovjek može biti primjer svojima ili mu je očito najvažniji osobni interes kao i kolegi mu pupovcu. Mora se napokon presjeći i reći dosta poštivanju manjinskih i ljudskih prava onih koji to na sve načine podlo koriste i pljuju po većinskom narodu.

VL
DU
Deleted user
17:46 09.06.2019.

Problem stvaraju oni koji ne zele ili ne znaju rome integrirati u hrvatsko drustvo.Romi na ovim prostorima zive vise od 100 godina zato bi danas trebali znati da im je Hrvatska njihova domovina U danasnjoj emisiji nedjeljom u 2 ni jednom rijecju nije spomenuta Hrvatska,Imam osjecaj da danas netko neke manjine zeli pretvoriti u drzavice u drzavi.sto je nedopustivo a najvije steti njima samima.Ucite od Amerike i rjesenja njihovih manjina, dakle svi su Amerikanci.

VL
PR
prajdali100
16:45 09.06.2019.

Ranije si se nekako drugačije zvao "druže". Kako je bilo u jna ? Što ti ustvari hoćeš ? Dosta je više bezobrazluka.

VL
SA
samoborka
22:37 09.06.2019.

Postoji jedno pitanje na koje zelim odgovor ljevicara; Za ljevicu iliti neoliberale, pitanje nacije i nacionalnosti je nesto zastarjelo, primitivno, fasisticko i nevazno. ALI, kada se govori o nacionalnim manjinama, odjedom za te iste ljevicare, pitanje nacionalnosti postaje najvaznije pitanjenje na svijetu. Zanimljivo...

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
16:42 09.06.2019.

Problem se bu rješil onog trena kdaj se prestane davat nofce onomu gdo nit ne dela, nit oče delat, o nekom plačanju poreza il mirovinskog nebumo nit povedali. Nebu normalni lijudi morali delat do 67-e, a dotičnim ak ne odgovara navek se moreju odselit di im je bolše !!!

VL
Avatar Ispratitelj95
Ispratitelj95
23:41 09.06.2019.

Nema akcijskih planova ni financijskih sredstava????????? Bravo Kajtazi... Ciganima sve mukte, a mi neka plaćamo. Zatvori mi stambeni kredit i glasat ću za tebe doživotno

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
17:40 09.06.2019.

"Nema ni akcijskih planova, a u skladu s tim niti financijskih sredstava. Na koji način će se onda rješavati problemi romske zajednice, ako ne postoje sredstva i planovi?" Sve se vrti oko kuna, pa mentor mu je M. Pupovac.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.