Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Vidovec

Oni koji dobiju općinsku pomoć, morat će je i odraditi

'bruno-hranic01_nnn_var_2909'
''
05.01.2012.
u 13:04

Ovu je mjeru Hranić odlučio poduzeti jer se pokazalo da je jedan dio korisnika tu pomoć zlorabio

U suradnji s Crvenim križem iz Varaždina, općina Vidovec podijelila je dvadesetak paketa socijalno ugroženim obiteljima i samcima koji žive na području općine. Pakete koji su sadržavali prehrambene namirnice osigurala je organizacija Crvenog križa uz financijsku pomoć općine. Općina je prošle godine nekoliko puta dodatno izdvojila novac da bi se osigurali osnovni prehrambeni proizvodi za druge korisnike socijalne pomoći. Uz navedene pakete, u suradnji s Varaždinskom županijom, osiguran je i ogrjev za pojedine obitelji.

Budući da se unatrag nekoliko godina pojavio veći broj zahtjeva za općinsku pomoć, načelnik Bruno Hranić najavio je da će ubuduće svaki korisnik takve pomoći morati odraditi dodijeljenu pomoć kroz radove u općini. Ovu mjeru Hranić je odlučio poduzeti, jer se pokazalo da je jedan dio korisnika tu pomoć zlorabio. Poslovno nesposobni žitelji i starije osobe koji će zatražiti pomoć, neće biti obuhvaćeni ovom obvezom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije