Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petorica optužena

Onesviještenog su ga polijevali vodom da ga mogu i dalje mučiti

borovo (1)
Goran Ferbežar/Pixsell
10.05.2011.
u 17:08

Okrivljeni Milan Marinković je u pritvoru u Osijeku, a Jovan Jakovljević, Dragan Rakanović, Milenko Mihajlović te Jovica Vučenović nisu dostupni

Zbog ratnog zločina, mučenja i zlostavljanja hrvatskih policajaca u Borovu Selu 2. svibnja 1991., podignuta je optužnica protiv Milana Marinkovića, Jovana Jakovljevića, Dragana Rakanovića, Milenka Mihajlovića i Jovice Vučenovića.

Tukli ih letvama

Marinković i Jakovljević su, prema optužnici, u noći na 2. svibnja ranili osječke policajce Zvonimira Mekovića i Dalibora Križanovića. Zarobili su ih potom i ruke im vezali lisicama te su ih bose odveli u zahod jedne vikendice u predjelu Savulja u Borovu Selu. Tamo su im prekrili glave dekama i uslijedila je prava tortura. Tako ranjene i iznemogle, njih dvojica su ih, tereti ih se, tukli letvama, rukama i nogama, a pomagali su im i drugi pripadnici srpske paravojske. Na izlasku iz zahoda, Jakovljević im je stavljao bajunetu pod vrat i nogom ih udarao u stražnjicu. U pomoć zarobljenim kolegama krenulo je 60 vinkovačkih policajaca. U akciji spašavanja ubijeno ih je 12, a ranjena su 22. Rakanović, Mihajlović i Vučenović optuženi su da su se iživljavali na ranjenicima. Rakanović je policajca Boška Crčića Kurtanjeka najmanje deset puta udario kundakom puške u prsa i tri do četiri puta u glavu.

Čupali mu meso iz rane

No, ni to mu nije bilo dovoljno pa mu je, tereti ga se, iščupao komad mesa iz ranjene ruke, rekavši “neka psi jedu ustaško meso”. Odveli su ga potom u skladište ugostiteljskog objekta “Čađava mehana”, gdje ga je Mihajlović bajunetom zarezao po nozi. Policajca Ivana Komšića, pak, Vučenović je tukao dva sata. Od batina je Komšić gubio svijest, a zlostavljači su ga polijevali vodom pa ga nastavljali tući. Marinković je u pritvoru u osječkom zatvoru, a ostali su nedostupni.

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
19:19 10.05.2011.

Pogan pozatvarat i kao cuvare im postaviti one koje su zlostavljali da ih cuvaju 50 godina.

LJ
ljp
20:18 10.05.2011.

Tko je jos za aboliciju? Milanovicu,znam da si ti i Josipovic a tko je jos?

MA
majstor
18:52 10.05.2011.

Ne mogu vejorovati, s ovim se cekalo 15 godina poslije zavrsetka rata. Zar je Gotovina morao pasti u Haagu da bi se ovi malo trgnuli i poceli i mi malo djeliti pravdu? Opet, koja je tu motivacija? Da se narod malo \'smiri\' zbog Gotovine, ili samo ubiranje pluseva za brzi ulazak u EU? U bilo kojem slucaju, kasni se 15 godina s tim. Kao i sa svim ostalim. Jadna li nam majka u ovoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije