Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književna tribina Cu

Omiljeni autor Ante Tomić čitanjem razveselio Križevčane

Ante Tomić Križevci (1)
Foto: Sergej Novosel/VLM
1/4
18.03.2012.
u 16:50

Osim susreta uživo u Klubu kulture, ove godine na festivalu se Tomićeva djela izvode i na predstavi

Oni kojima je svaki njegov posljednji naslov izmakao (jer je najčitaniji i najposuđivaniji hrvatski književnik u križevačkoj knjižnici), i svi koji obožavaju njegovu pisanu riječ (kao i filmove i predstave nastale iz tih riječi) i to su konačno dočekali - Ante Tomić stigao je u Križevce, na tribinu festivala Culture Shock.

Najtraženiji domaći autor, novinar, kolumnist, scenarist, u Klubu kulture gotovo je dva sata čitao izvatke iz svojih romana i novinske kolumne, a u ležernoj atmosferi i odgovarao na pitanja publike o svom poslu, navikama te, neminovno, o političarima i društvenim pojavama, koje tako vješto ismijava i secira u svojim tekstovima.
- Volim pisati i ugađati čitateljima, to mi ne smeta - kazao je autor hit romana s kojima je, od početka 21. stoljeća, zasigurno ponovno Hrvate zainteresirao na čitanje. Otkrio je, doduše, da pisanje ne smatra lakim i rutinskim poslom, a možda je ponekoga i "razočarao" iskrenim priznanjem da mu čak nije ni smiješna većina toga što je napisao, no zato je Križevčanima bilo ugodno smiješno čuti kakva je iskustva imao pišući o Kerumu ili kako mu je bilo na premijerama filmova snimljenih po njegovim romanima.

S ovim nastupom Ante Tomića u Križevcima nije završila njegova "prisutnost" na ovogodišnjem Culture Shocku, jer u utorak 27. ožujka u Koncertnoj dvorani Glazbene škole igra se predstava "Ludnica u plusu", koju su redatelj Boris Čataj i glumac Igor Frbežar pripremili na temelju Tomićeva djela "Klevete i laži", a iz koje je autor na tribini također prezentirao jedan ulomak.

Komentara 1

CA
capronza
17:55 20.03.2012.

Kako moze Ante Tomic , nekoga razveseliti, svojim jednostranim bezumljem?, pa taj od svog sesira ne vidi horizont, zaslijepljen dimom lomacama inkvizicije iz 15. s t. , zazeli napraviti istu takvu lomacu sa svojim \"pametnim\" maloljetnim sinom i zapaliti M. Grdovica , jer ne voli pedere, jako inteligentno i zabavno od Ante Tomica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije