Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISUTAN U 73,3% SLUČAJEVA

Omikron postao dominantna varijanta u Njemačkoj

Njemačka: testiranje na koronavirus
Julian Stratenschulte/dpa /DPA/PIXSELL
13.01.2022.
u 23:28

Oko 72% njemačkog stanovništva cijepljeno je dvjema dozama, a 44% je primilo i treću.

Omikron je postao dominantna varijanta koronavirusa u Njemačkoj i odgovoran je za 73,3 posto svih slučajeva u zemlji, za razliku od prošloga tjedna kada je njegov udio bio 44,3 posto, objavio je u četvrtak Institut za zarazne bolesti Robert Koch (RKI) u tjednom izvještaju.

Prema RKI-u, varijanta delta, koja je dugo bila dominantna, trenutno je odgovorna za samo 25,9 posto slučajeva.

“U nadolazećim tjednima očekujemo veliki porast broja zaraza varijantom omikron”, kazali su iz Instituta, te dodali da “prva istraživanja pokazuju manji udio hospitalizacija onih koji su u potpunosti cijepljeni, nego što je to bilo dok je prevladavala delta”.

Oko 72% njemačkog stanovništva cijepljeno je dvjema dozama, a 44% je primilo i treću.

Njemačka je u četvrtak zabilježila novi rekord u broju novozaraženih, čak 81 tisuću u jednome danu, zbog čega je vladin krizni stožer upozorio na moguću pojavu nedovoljnog kapaciteta sustava testiranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije