Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Sudanu

Omar al-Bashir ostaje predsjednik Sudana

bashir
Reuters
26.04.2010.
u 16:14

Omara al-Bashira Međuanrodni sud pravde optužio je za ratne zločine u Darfuru, pa mnogi njegovu izbornu pobjedu tumaće kao iskazivanje volje naroda koji ne priznaje optužnicu

Dosadašnji predsjednik Sudana Omar al-Bashir proglašen je pobjednikom izbora, prvih demokratskih i slobodnih u toj zemlji nakon pune 24 godine. Bivši vođa pobunjenika Salva Kiir izabran je za prvog čovjeka poluautonomnog južnog dijela Sudana. Izborno povjerenstvo priopćilo je da je Al-Bashir dobio 68 posto glasova, no promatrači i oporbene stranke upozoravaju na moguće izborne prijevare i na zastrašivanje glasača na jugu zemlje gdje je Kiir dobio čak 93 posto glasova. Dva Bashirova protukandidata povukla su se iz kampanje prije izbora, a kao razlog za to naveli su da je unaprijed bilo poznato da su izbori namješteni.  

Omara al-Bashira Međunarodni sud pravde optužio je za ratne zločine u Darfuru pa mnogi njegovu izbornu pobjedu tumače kao iskazivanje volje naroda koji ne priznaje optužnicu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije