Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lika

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom poplavilo Gospić

gospic (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/7
29.11.2010.
u 10:13

Vlasnica jednoga kafića u središtu Gospića zaradila je prijelom noge kada se sinoć na nju srušila tenda puna snijega

Poplavljeni podrumi kuća i poslovnih objekata te jedna ozlijeđena osoba epilog su olujnoga nevremena koje je sinoć pet sati haralao Gospićem. Ponajviše su stradale kuće u okolici središta grada, a podrum Milana Miškulina koji živi u Vukovarskoj ulici jedan je od najoštećenijih. Vatrogasci su mu u pomoć priskočili danas oko podneva, a iz podruma Milan je uspio spasiti samo jednu "demižonku" rakije.

Poplava odnijela zimnicu
- Cijela zimnica otišla je u nepovrat, sav moj trud. Jabuke, krumpiri, pekmez, rakija...sve je pod vodom, rekla nam je Milanova sestra Anita koja je stigla provjeriti stanje bratove kuće.

Podrum je poplavio i njihovu prvom susjedu Ivanu Špoljariću kojeg je zateklo više od metra vode.

Na ispumpavanju potpoljenih objekata vrijedni gospićki vatrogaci rade još od nedjelje navečer, kada je nevrijeme i počelo.

U sat vremena palo gototo 100 litara ledene kiše
Olujno grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i otapanjem 20 centimetara snijega, započelo je sinoć oko 20 sati, a smirilo se oko 1 sat iza ponoći. Poplavljene su i prostorije PU ličko-senjske, podrum Opće bolnice Gospić te mnogi gospodarski objekti. Voda visoka i nekoliko desetaka centimetara poplavila je sve ceste na području Gospića.

Kako doznajemo u meteorološkoj postaji Gospić, od 20 do 21.30 sati palo je 95 litara kiše, dok je u posljenja 24 sata pala 121 litra po četvornome metru. Vrijeme se smirilo jutros oko 9 sati, kiša je prestala padati i svanulo je sunce.

Na terenu su cijelu noć bili vatrogasci, a i jutros izvlače vodu iz poplavljenih objekata. Od zapovjednika JVP Gospić Mile Asića doznajemo da je sinoć odgovoreno na više od 30 intervencija.

Snijeg na cesti začepio šahtove za odvod vode
Na terenu su bile i ekipe gradske uprave, uključujući Ivana Biljana, zamjenika gradonačelnika, koji kaže da su čistili šahtove do 1 sat u noći te da je zadovoljan obavljenim poslom jer se situacija na terenu uspjela normalizirati na vrijeme.

Doznajemo kako šahtovi za odvod vode zbog nagloga topljenja snijega i velikih padalina nisu uspjeli povući nalet velike količine vode.

Lakše ozlijeđena vlasnica kafića
Neslužbeno doznajemo da je vlasnica jednoga kafića u središtu Gospića zaradila prijelom noge kada se sinoć, za olujnoga nevremena, na nju srušila tenda puna snijega. Informacija o drugim ozlijeđenima nema.

Ključne riječi

Komentara 2

PG
praseca gripa
00:02 01.12.2010.

Ovakve nepogode se dogadjaju i na to se treba bit spreman,ali ovih dana je umro Julije Derossi i nista o tome nisam procitala ni u Vecernjem,a ni bilo gdje,a Gospicani jako dobro znaju tko je Derossi i koliko je volioo Gospic i Liku. Ima li jos nekog da se brine o ovakvim ljudima koji su nam toliko vazni,koji su veliki i koji su obiljezili jedno veliko razdoblje,koji su nas necem naucili i kojima bi jednostavno reci hvala.

DU
Deleted user
07:20 10.12.2010.

Ovo je tipična \"vijest\" lokalnog novinarskog pera. Biće da je Iva dok je bila na kavi čula od gazdarice da ju je \"bubnilo po nogi\" i da je u Milanovom podrumu vode do guzice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije