Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠE I DO 100 KM/SAT

Olujno nevrijeme paraliziralo jug Hrvatske i zatvorilo autoceste

Nevrijeme Dubrovnik (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/7
06.01.2012.
u 13:19

Najteže je bilo na jugu zemlje gdje je u Konavlima pao snijeg dok je u Dubrovniku jak vjetar čupao stabla i prevrtao barke.

Prometovanje autocestom A1 između čvorova Posedarje i Maslenica do daljnjeg je zabranjeno svim vozilima dok je na dijelu od Maslenice do Svetog Roka ograničeno na vožnju osobnim automobilima, obavijestio je HAK.

Jak vjetar glavni je krivac što je cijelo jutro bio zatvoren most Dr.Franje Tuđmana  i zračna luka u Dubrovniku. Kako javlja Slobodna Dalmacija, u Konavlima je oko 7 sati ujutro počeo padati snijeg, a prestala je s vožnom i trajektna linija prema Mljetu i Lastovu. Teško je doći i do Elafitskih otoka jer vjetar mjestimice puše i do 100 kilometara na sat. Nevrijeme je prevrnulo mnoga plovila i iščupalo mnoga stabla te zakrčio neke od dubrovačkih prometnica.

Na sjevernijem dijelu jadranske obale klimatski uvjeti nisu povoljniji. Jadranskom magistralom od Karlobaga do Svete Marije Magdalene nije dozvoljen promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima. U prekidu je i trajektna linija Sumartin-Makarska i katamaran Ubli-Hvar-Vela Luka-Split, prenosi 24sata. Na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak pojačan je izlazak osobnih automobila.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će tijekom dana olujni vjetar koji puše u smjeru sjeverozapada udarati i brzinom do 17 metara u sekundi. Olujna bura i tramontana i dalje će puhati na Jadranu i to brzinom do 60 čvorova pa se očekuju i valovi od pet metara. Najviše dnevne temperature iznosit će od 4 do 9 na kopnu i 7 do 12 stupnjeva Celzijevih na moru.

U istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje se kiša koja bi trebala pasti rano ujutro dok su u drugim dijelovima na kontinentu moguće i snježne padaline.

 

Ključne riječi

Komentara 13

SV
svikert
14:15 06.01.2012.

xcvxxyv

K1
k1milica
15:14 06.01.2012.

javne isprike i pohvale adminu... mi morski imamo malo grublji rijecnik jer je za nas vitar pitanje zivota ili smrti.....

OG
Oger
13:34 06.01.2012.

Promijenite ime mostu i vjetar ce prestati puhati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije