Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elementarna nepogoda

Europa na udaru oluje 'Herwart' – troje poginulih

Oluja u Berlinu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
29.10.2017.
u 13:15

Troje ljudi je poginulo, a jedna je osoba teško ozlijeđena, u oluji "Herwart" koja je u nedjelju pogodila Njemačku, Poljsku i Češku, javljaju agencije.

Jaki vjetrovi brzine od 180 kilometara poharali su Češkoj, gdje su uslijed pada drveća poginule dvije osobe. Također, stotine tisuća domaćinstava ostalo je bez električne energije, potvrdila je češka elektroprivreda (CEZ), navodi Reuters. Vjetar je usporio cestovni promet, a na nekim je dionicima željeznički promet zatvoren. Zatvoren je i praški ZOO.

U Poljskoj je u prometnoj nesreći uslijed oluje poginuo jedan muškarac, a oko 1200 pripadnika službi za izvanredna stanja pozvano je za pomoć pogođenima u olujnom nevremenu. Oštećen je i cjevovod na LNG terminalu u luci Swinoukscie.

Snažni vjetrovi nanijeli su i veliku štetu u Slovačkoj, a zbog oluje je zatvoreno groblje u Bratislavi. Vlasti su pozvale ljude na oprez prilikom posjeta grobljima za blagdan Svih svetih.

U Berlinu je jedna osoba teško ozlijeđena uslijed pada građevinske skele, javlja dpa. Deutsche Bahn je zatvorio brojne linije u sjevernom i središnjem dijelu zemlje, prema mnogim gradovima poput Bremena, Hamburga, Berlina, Dresdena i Leipziga.

U Hamburgu je rijeka Elba probila nasipe, a službe se bore da spriječe poplavu najbližih područja. Zbog vjetra je na dva i pol sata bila odgođena nogometna utakmica u Dresdenu između Dynamo Dresdena i Eintrachta Braunschweiga.

Oluja "Xavier", koja je pogodila Njemačku početkom mjeseca, odnijela je sedam života.

 

Oluja u Berlinu
1/23

Glasnogovornik njemačkih željeznica kazao je da su u sedam od 16 njemačkih pokrajina otkazani svi vlakovi. Ranije ovog mjeseca oluja "Xavier" zahvatila je sjever Njemačke, pri čemu je poginulo sedmero ljudi. 

Komentara 6

DU
Deleted user
13:23 29.10.2017.

Ehhh da je nama oluja samo čupala stabla i rušila krovove ....

DH
dalibor.hren
17:00 29.10.2017.

Oluja "Hrvat" hara Europom....Yes!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije