Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Markač:
Povratak na članak

'Bobetkova je ideja bila da se u Oluji spustimo s planine'

Teoretski, svi smo to očekivali, ali nismo vjerovali da će srpska vojska tako brzo i neorganizirano napustiti kninsko područje

Komentari 65

SO
SoloHan
11:08 05.08.2017.

Jel ovi traktoristi imaju dežurstvo i požarstvo, kmečanje na najjače neprocjenjivo

VL
ST
staromlad
11:57 05.08.2017.

SRETAN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI SVIM HRVATIM I PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA KOJI VOLE I POŠTUJU OVU ZEMLJU!

VL
DU
Deleted user
11:58 05.08.2017.

slusati lupetanje, zalopojke i kmecanje za jugom i tzv. rsk .........neprocijenjivo.......

VL
Avatar mimohodanj
mimohodanj
11:50 05.08.2017.

Lustracija više nije moguca ???...ma ih puno sta su se usrali zbog straha od lustracije!!

VL
DU
Deleted user
11:09 05.08.2017.

Iz neznanih razloga, u tekstu se zaboravilo napomenuti da je jedan od uzroka relativno brzog proboja i to što je "nuđeno" po par zavaravajućih napada, ono što am. generali nazivaju "mamac". Time su ih rastegnuli u širinu jer nisu znali koji je doista udarni pravac, što je bilo također veliko ratno lukavstvo. Dodatno, naši medijski djelatnici su uspostavili cjelokupan sustav falših radio stanica jer su mjesecima snimali njihovu muziku i spikere te im onda u odlučujućem jutru nasnimavali dodatno naputke koji su pravci evakuacije i gdje da krenu. O tome se malo zna, a bitno je pomoglo jer čim je narod krenuo, vojska više nije imala smislenu zadaću na položajima.

VL
Avatar mimohodanj
mimohodanj
11:50 05.08.2017.

Lustracija više nije moguca ???...ma ih puno sta su se usrali zbog straha od lustracije!!

VL
MA
mar06mir
14:22 05.08.2017.

HRT 1 upravo prikazuje dokumentarni film o Jasenovcu! Na dan Oluje!!

VL
M3
Miške 3
19:02 05.08.2017.

Svoju sliku ima na zidu. To nešto ne štima.

VL
KA
kajbum
13:46 05.08.2017.

Nerazumijem ove srbe sve druge izgubljene bitke slave samo nece oluju

VL
Avatar POP.Košič Vlado
POP.Košič Vlado
12:29 05.08.2017.

bobetko jel to onaj kojem su ustase ubile 3 brata?

VL
RI
rikavac
16:11 05.08.2017.

Svaka cast Markac ti si bio zapovjednik specijalne policije vodio si ih preko Velebita al znas li ti i imas li ti bilo kakavu evidenciju gdje je se Klem borio sa cime je on zapovjedao i gdje je on isao u probijanje neprijateljski linija ?

VL
Avatar mimohodanj
mimohodanj
12:04 05.08.2017.

.........Bobetko je Slovencima davao Savudriju i pravo na Piranski zaljev’.... Prva knjiga iz trilogije “U ime države“ pod nazivom „Rasprodaja“ u izdanju izdavacke kuce Jesenski & Turk koja je potresla politicku i vojnu elitu Slovenije, Hrvatske i BiH, a kojaa otkriva kako se švercalo oružje ’90-ih godina i koje u tom procesu profitirao sinoc je predstavljena u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva.... Trilogija otkriva povezanost tih elita i nacine na koje su mnogi akteri politicke pa tako i vojne strukture osim nabavke prijeko potrebnog oružja velik dio prikupljenih sredstava za obranu zadržavali za sebe....................... u knjizi se spominju i su generali Vladimir Zagorac, Janko Bobetko, Martin Špegelj, Josip Boljkovac, Ivan Cermak i Josip Vukina.

VL
Avatar mimohodanj
mimohodanj
12:01 05.08.2017.

Za koga je radio Franjo Tudman?.... . Franjo Tudman, koji se pokrivao dekicom da uštedi na grijanju! ......I takav se na kraju dvadesetog stoljeca odlucio za ratni zlocin! Tko je sve tih godina ubijen pod hitno, od strane "hrvatskih" struktura?....... Glavni hrvatski emigrant Miro Barešic! Jedini cetnik koji je ubijen u Zagrebu zvao se Ante Paradžik. Ubijen je Blaž Kraljevic, zapovjednik HOS-a u BiH. .... Naravno, Željko Ražnjatovic Arkan, likvidator Udbe i krvnik iz Bijeljine, pušten je na slobodu. ..... Josip Perkovic, kojega danas njemacko sudstvo sudi zbog ubojstva Stjepana Ðurekovica, imao je neugodnu avanturu u Madarskoj, kao desna ruka Franje Tudmana......... Dok je objedovao, madarska je mafija ukrala njegov službeni automobil. .... Kada je madarska policija pronašla vozilo, u njemu je pronadena osjetljiva dokumentacija RH. Od Tudmana i vrha države pušten je glas da je sve to podvala madarske mafije.......... Pao je Manolic, a Perkovic je ostao!

VL
Avatar the_boss
the_boss
11:21 05.08.2017.

Franjo Tudman je još 1990. odbio ulazak u Europsku uniju i pet milijardi dolara koliko je tada nudila ujedinjena Europa narodima u Jugoslaviji u zamjenu za mir i politicki dogovor. . . Ja ni za kakve milijarde ne mogu odustatii od ideje kojom se sada hrani citav rvatski narod. ......... Na sastanku s predsjednicima šest jugoslavenskih republika predstavnici Europske zajednice nudili su im pet milijardi dolara nepovratnih sredstava i pridruženo clanstvo u sadašnjoj EU. Nekoliko minuta vladao je tajac, ispricao je u kameru tadašnji makedonski predsjednik Gligorov. Dok Tudman nije uzeo rijec i odbacio europski plan.. . . Tudman i Miloševic od pocetka devedesetih sastali su se 48 puta, vecinom na rubovima mirovnih konferencija, Bili su u kontaktu citavo vrijeme rata, ali samo dvaput našli su se nasamo, u Karadordevu i Tikvešu u proljece 1991., pred sam pocetak rata u Hrvatskoj. Ti susreti, posebno onaj u Karadordevu, izazvali su niz nagadanja i optužbi o tome da su se tada dva predsjednika dogovorila oko podjele Bosne.

VL
Avatar the_boss
the_boss
11:20 05.08.2017.

- Naravno da je to meni kao hrvatskom vojniku bilo neshvatljivo i da sam to smatrao cinom veleizdaje - istaknuo je Viro. Hrvatska i srpska vojska odlicno su suradivale i istodobno se ubijale koji kilometar dalje. Bivši crnogorski predsjednik Momir Bulatovic ispricao je kako je jednom na pregovorima u Ženevi lord David Owen bio izluden. . . “Satelitske snimke su pokazivale da srpske snage tuku cas hrvatske, a cas muslimanske položaje. Ništa mu nije bilo jasno. A oni su samo iznajmljivali granate onom koji plati”, Pitanje je tko je kome više vjerovao, Tudman Miloševicu ili Miloševic Tudmanu. Mišljenja su razlicita. Ivo Goldstein se pozvao na memoare Mate Granica po kojima su u Daytonu morali paziti da Miloševic Tudmanu ne natoci rakije, jer bi Tudman tada postajao jako pricljiv i mogao bi pristati na nepoželjne ustupke. Momir Bulatovic je objasnio da su u Miloševicevoj sobi držali zalihe viljamovke i druge rakije, jer su ih Amerikanci u Daytonu držali kao u zatvoru. “Deklarirali smo to kao šumadijski caj”,

VL
Avatar the_boss
the_boss
11:20 05.08.2017.

Tudman je po svaku cijenu htio samostalnu hrvatsku državu, a Miloševic je bio za ocuvanje Jugoslavije. Kad je vidio da to nece proci, uhvatio se devize “svi Srbi u jednoj državi”, što je u drugim republikama shvaceno kao zazivanje Velike Srbije. ... Tudman je pricao da mu je Miloševic u Karadordevu nudio Bihac i Kladušu. “I meni je to rekao. Nasmijao sam se i rekao mu da je to isto kao da mu ja sada poklonim Sardiniju”, ispricao je Stjepan Kljuic.... . Miloševic i Tudman stalno su bili u kontaktu, ali se kontaktiralo i na nižim razinama. Dušan Viro ispricao je kako je u prosincu 1993. išao na sastanak sa predstavnicima Vojske Republike Srpske.... Na sastanku u Kiseljaku Mladicevi ljudi tražili su od Hrvata da povecaju dnevni kontigent nafte “zbog toga što se Republika Srpska medudržavnim sporazumom obavezala isporucivati više nafte Republici Srpskoj Krajini”.

VL
Avatar the_boss
the_boss
11:18 05.08.2017.

....... stvorili koncentracione logore za civile u Heliodromu, Dretelju, Gabeli, Vojnom, Šunju, itd, gdje su zlostavljali, mucili i ubijali

VL
Avatar mimohodanj
mimohodanj
11:51 05.08.2017.

Ovo je tuzan dan i za Hrvatsku........,jer su umjesto srba doselili hercegovci i siptari. .....

VL
Avatar grabrik
grabrik
10:58 05.08.2017.

Super. Ajde se više vratite na te planine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.