Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme izazvalo goleme štete

Oluja koja je poharala Hrvatsku tek je početak. I dalje budite na oprezu

Nevrijeme u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
1/4
04.08.2020.
u 09:06

Prema DHMZ-u, u srijedu će također biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Tijekom četvrtka djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz mjestimičnu oborinu

Hrvatsku je jučer poharalo snažno nevrijeme. U Istri su zabilježene pijavice, a u Dalmaciji je bilo jakih grmljavinskih nevremena, 
Na području Karlovca i Duge Rese u snažnom pljusku praćenom tučom, vjetrom i grmljavinom nastala je šteta na mnogo kuća, automobila i na usjevima.

Prema prognozi DHMZ-a, danas nas opet čeka promjenljivo i nestabilno te svježije. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi i praćeni obilnijom oborinom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni i jugozapadni, a poslijepodne će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu zapuhat će bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27, na istoku i u Dalmaciji do 30°C.

Video: Na području Duge Rese i Karlovca napadale velike količine tuče

"Ako već niste, pripremite se na promjenjiv i nestabilan tjedan te osjetno svježiji od prošloga, osobito na kopnu. Štoviše, nedavna upozorenja na opasnost od toplinskog vala već su zamijenila ona za mjestimične oluje uoči godišnjice "Oluje", grmljavinska nevremena, lokalno obilne pljuskove, tuču, na moru i moguće pijavice te najprije olujno jugo, zatim ponegdje buru. Zbog svega toga, ako baš ne morate, u utorak i srijedu ne plovite, barem ne manjim plovilima. A i putovanja kopnom bit će "izazovna" jer će atmosfera biti vrlo nestabilna. Naravno, kiša neće padati ni posvuda, ni stalno. Štoviše, mjestimice bi mogla i izostati, ali nije moguće pouzdano prognozirati gdje i kada... Za većinu ponovno povoljnije vrijeme – stabilnije, sunčanije i toplije, često i vruće – bit će od petka", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Video: Jaka kiša u Zagrebu

Prema DHMZ-u, u srijedu će također biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom, pri čemu oborina lokalno može biti obilna. Tijekom četvrtka djelomično smanjenje naoblake, no i dalje uz mjestimičnu oborinu. U petak većinom sunčano, a uz jači razvoj oblaka uglavnom u gorju je moguć poneki pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, u petak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom porastu.

Foto: DHMZ/Screenshot

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije