Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

OLPC Hrvatska protiv Primorca, predsjednik organizacije za

Primorac
Goran Stanzl/Pixsell
23.12.2009.
u 16:55

U OLPC Hrvatska kažu da se Primroac samo oglušio na sve njihove pokušaje, a danas pak, dodaje, svojata njihov projekt te se na svojoj web stranici čak hvali kako u Europi ne postoji niti institucija niti država koja je pokrenula ovaj projekt.

 

Na najavu predsjedničkog kandidata Dragana Primorca da će, stigne li do Pantovčaka, svakom djetetu u Hrvatskoj omogućiti laptom reagirala je  hrvatska podružnica Udruge OLPC, idejnog tvorca projekta "one laptop per child" iliti jedan laptop za jedno dijete. U OLPC-u Hrvatska ističu kako su tijekom 2007. i 2008. godine sa Draganom Primorcem koji je tada još uvijek bio na čelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) pokušali stupiti u kontakt u više navrata kako bi ga mogli zamoliti da OLPC projektu da potporu. Ali uzalud.

U OLPC Hrvatska kažu da se Primroac samo oglušio na sve njihove pokušaje, a danas pak, dodaje, svojata njihov projekt te se na svojoj web stranici čak hvali  kako u Europi ne postoji niti institucija niti država koja je pokrenula ovaj projekt. U Udruzi napominju kako je to najobičnija laž jer OLPC je u Europi aktivan u 16 zemalja. U OLPC-u Hrvatska vjeruju da će građani prepoznati ovaj, kako kažu, diletantizam te nagraditi Primroca rezultatom kakav, kažu, zaslužuje.

 

Na optužbe OLPC Hrvatska reagirao je i Stožer  Dragana Primorca iz kojeg su poslali odgovor koji je njihov kandidat za predsjednika dobio od Charles Kanea, predsjednika OLPC-a koji mu zahvaljuje što se zauzeo za ideju da svaki učenik dobije jedan laptop.

Pozdravljam Vaš rad s našom širokom mrežom volonterskih organizacija koji također vjeruju u ove principe. Hrvatska djeca su hrvatska budućnost. Ovo će biti prva prava implementacija "one laptop per child" u Europi i uvjereni smo da će te Vi biti istinski primjer da potaknete implementaciju projekta u regiji i budete predvodnik.

 

- To bi bila prva istinska realizacija tih načela u regiji i ja vam čestitam što ste prepoznali važnost obrazovanja i tehnologije kao integralnog dijela budućeg uspjeha Hrvatske- stoji u pismu C. Kanea.

 

Komentara 30

OB
-obrisani-
17:23 23.12.2009.

Dragan i Ivo: dvije pobegulje...... Tko laže taj i krade, a tko krade taj kad tad utekne, i onda postane pobegulja. Što taj misli? Hoće li uteći s mjesta Predsjednika RH kao što je utekao iz vlade? Pa nećemo predsjednika-pobeguljuu i još uz to i Psyho-a......

MB
MBritvic
17:45 23.12.2009.

E moji HDZ-ovci, Primorac Vam je donio pobjedu tijekom prošlih izbora, otišao a ništa nije uzeo (ja bi kao nezavisni zadržao saborsko mjesto) i umjesto da mu dajete potporu jer vam Hebrang puši, napadate njega a ne Josipovića. Da vam je šef, pobjegulja Sanader bio pošten danas bi Primorac u prvom krugu dobio izbore, ali ne Sanader je htio uništiti HDZ, I USPIO JE.

PR
Protivcenzure
17:12 23.12.2009.

ah primorac takav je bio i ministar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije