Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Olivija Jakupec preuzima Rukometni klub Podravku

Tatari
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
12.06.2014.
u 14:00

Članovi NO-a navodno će biti i Hrvoje Kolarić, Anđelko Stričević, Boris Garaj, Dražen Sačer, Jasna Golubić i Dejan Tkalec

Sjednica skupštine sportskog dioničkog društva Rukometnog kluba Podravka sazvana je za utorak 17. lipnja u 17.30 sati. Povijesni dan za trofejni koprivnički klub odvijat će se u Gradskoj vijećnici.

Dnevni red

Na službenim internetskim stranicama kluba stoji da je na dnevnom redu, među ostalim, izbor predsjednika osnivačke skupštine i dva brojača glasova, izvješće o provedenom postupku obveznog preoblikovanja sportskog kluba-udruge za natjecanje u sportsko dioničko društvo i o izvršenom upisu, preuzimanju i rasporedu svih dionica, troškovima osnivanja koji idu na teret sportskog dioničkog društva, zajedno s izvješćem revizora. Najzanimljivija točka bit će odluka o izboru nadzornog odbora sportskog dioničkog društva sastavljenog od sedam članova, kao i odluka o imenovanju revizora sportskog dioničkog društva za 2014. godinu.

Već tjednima se nagađa tko će sjediti u nadzornom odboru, a koji će zapravo zamijeniti ulogu upravnog odbora. Podsjetimo, dosad su u upravi sjedili predsjednik Jorn Pedersen, potpredsjednici Olivija Jakupec i Hrvoje Kolarić, te Branka Perković, Senka Laljek, Josip Nakić-Alfirević, Ivan Pal, Anđelko Stričević i Ivo Čičin-Mašansker.

Dobro čuvanu tajnu otkrio nam je izvor blizak Gradu, koji postaje većinski vlasnik kluba. Prema njegovim saznanjima, na čelu nadzornog odbora trebala bi biti O. Jakupec iz redova glavnog sponzora Podravke, a iz stare “garde” još bi ostali H. Kolarić, šef Belupa, i A. Stričević. Novi članovi NO-a navodno će biti i Boris Garaj, Dražen Sačer, Jasna Golubić i Dejan Tkalec. Spominju se još i imena Kreše Mulvaja i Julija Kuruca, šefa Podravske banke, ali nije izgledno da će oni to prihvatiti. Ono što je sigurno, Pedersen više neće sudjelovati u radu kluba.

Bez trofeja

Naša saznanja aktualna direktorica kluba Božica Palčić nije željela potvrditi.

- Znam da je interes javnosti velik, ali stvarno ne znam tko će sjediti u novom nadzornom odboru - kazala je ona.

Nije nam mogla reći ni hoće li ona i dalje ostati direktorica, a Ljerka Vresk tajnica.

- O zaposlenicima i organizaciji kluba odlučivat će novi čelnici - istaknula je B. Palčić.

Kako bilo, brojne promjene su neminovne. Klub prvi put nakon 1992. godine nije osvojio ni domaće prvenstvo niti kup. Sa saniranim dugovima ubuduće bi se ipak trebalo lakše disati.

Komentara 1

RE
reciklaža
08:39 23.06.2014.

Sad bu klub procval ko i sve što se primila od poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije