Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove tehnologije

Olimpijci prenose znanja učenicima, a i sami dalje uče

'03.01.2011. Srednja skola Krapina, Krapina - Sa radom je pocela 16. po redu zimska skola informatike koju pohadaju ucenici iz raznih dijelova Hrvatske. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/5
04.01.2011.
u 17:12

Nagrađeni sudionici informatičkih olimpijada druže se s polaznicima, a svi će razgledati i znamenitosti grada

Srednja škola Krapina i ovih je zimskih praznika otvorila svoja vrata ponajboljim mladim informatičarima iz cijele Hrvatske te učenicima s područja cijele županije koji žele učiti i raditi i tako usvajati nova znanja. Svečano je otvorena 16. po redu Zimska škola informatike koja okuplja 300-tinjak sudionika.

Prvi put međunarodna

Ove godine škola je i međunarodna jer prvi puta sudjeluju mladi informatičari iz Slovenije. Školu informatike koja se u Krapini održava 11. put za redom otvorio je Ivica Kičić, gimnazijalac iz Zagreba, olimpijac koji je protekle godine na natjecanju informatičara iz cijelog svijeta u Kanadi osvojio zlato. Ove godine Kičić je predavač srednjoškolcima, ali i učenik.

– Nikad dosta priprema za natjecanja, treba održati tempo i pomicati granice znanja, jer očekuje nas olimpijada u Tajlandu, a i velika mi je čast što sam upravo ja otvorio početak rada 16. zimske škole u Krapini – rekao je Ivica Kičić.

U Krapini je i mladi Adrian Kurdija, student matematike iz Zagreba, koji je u Kanadi osvojio srebro.

– Četiri zadnje godine sudjelujem u radu ove škole u Krapini, a ove godine svoja znanja prenosim učenicima osnovnih i srednjih škola – rekao je Kurdija.

Rado se vraćaju

Organizatori ove tradicionalne škole informatike su Hrvatski informatički savez, Srednja škola Krapina i Krapinski informatički klub Krik. Kako je rekao Alen Spiegel, predsjednik Hrvatskog informatičkog saveza, u tjedan dana trajanja škola nudi velik izbor radionica i tema u šest učionica s vrhunskom informatičkom opremom.

Kako bi obogatile svoje znanje u školi su svakodnevno i Lorena Gregurović i Vlatka Barušić, učenice šestog razreda Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Krapine. 

– Bila sam i prošle godine, sve što naučim dobro će mi doći za informatiku u školi, a ove godine učim o filmu na internetu – rekla je Lorena.

Domaćin informatičarima, ravnatelj Srednje škole Krapina Ivan Rozijan, poručio je kako se bogatstvo stvara znanjem i korištenjem novih tehnologija. Pokroviteljstvo i financijsku potporu ovoj manifestaciji daju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska zajednica tehničke kulture te Ministarstvo znanosti. Gosti iz drugih dijelova Hrvatske tijekom boravka razgledat će i znamenitosti Krapine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije