Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar prometa

Butković: Sredinom sljedećeg tjedna nacrt zakona o Pelješkom mostu

Oleg Butković
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
18.04.2016.
u 10:31

"Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo u pripremi takozvani lex specialis o Pelješkom mostu... koji bi trebao riješiti sve administrativne, zakonske prepreke u provedbi tog vrlo važnog projekta za Republiku Hrvatsku", izjavio je ministar Butković u Dnevniku HTV-a.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u nedjelju da će sredinom sljedećeg tjedna imati nacrt zakona o Pelješkom mostu koji bi trebao riješiti administrativne prepreke u provedbi tog, kako je istaknuo, vrlo važnog projekta za Republiku Hrvatsku.  

"Sredinom sljedećeg tjedna imat ćemo u pripremi takozvani lex specialis o Pelješkom mostu... koji bi trebao riješiti sve administrativne, zakonske prepreke u provedbi tog veoma značajnog projekta za Republiku Hrvatsku", izjavio je ministar Butković u Dnevniku HTV-a.  

Na pitanje hoće li prijedlog tog zakona biti već na sljedećoj sjednici Vlade, ministar Butković je rekao da će nacrt zakona imati sljedeći tjedan i da se vrlo brzo očekuje u proceduri Vlade. 

Rekao je da u ovom trenutku pripremaju aplikaciju projekta koju će proslijediti u lipnju Europskoj komisiji. Vlada će donijeti odluku o izgradnji prve faze negdje u lipnju, a nakon toga se ide u natječaj za izvođenje radova koji bi trebao biti okončan do kraja godine. 

Ministar je najavio da u ponedjeljak ide u posjet kolegi, ministru prometa u BiH  te da će razgovarati o nizu pitanja koja su vezana uz prometnu problematiku, o gradnji mosta preko Save kod Svilaja, o gradnji autoceste prema Dubrovniku i gradnji Pelješkoga mosta.  

Rekao je da je za most kod Svilaja 15. travnja odabran izvođač te da će tu investiciju od 150 milijuna kuna financirati po pola Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

>> Orešković: Cilj nam je na jesen pokrenuti projekt Pelješkog most, to nam je top prioritet 

>> Studija za Pelješki most mora biti solidna

Komentara 5

SZ
slaven.zadravec
11:11 18.04.2016.

Most koji će povezivati dva mjesta ionako spojena kopnom, a da glupost bude veća, put preko mosta će biti duži od onog preko kopna!!!

AP
apolon
10:42 18.04.2016.

Bravo...to se ocekuje .

Avatar juricamesko
juricamesko
11:04 18.04.2016.

od vas se i očekuju samo investicije i rast zapošljavanja,prepucavanja ostavite crvenim kmerima vi samo radite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije