Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZOLUCIJA ZEMLJA

Tomašević u Sesvetama: Grad nisu zgrade nego ljudi, zajedno možemo napraviti čišći, zeleniji Zagreb

Zagreb: Tomislav Tomašević u Vugrovcu se obratio medijima
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/32
22.04.2023.
u 16:18

Osim čišćenja korita potoka, na Sesvetama se sadi 200 sadnica voćki

Počelo je okupljanje volontera u Sesvetama gdje se sprema akcija u sklopu projekta Večerjeg lista Rezolucija Zemlja. Uz pomoć udruge Zelene i plave Sesvete, planiraju se dva ambiciozna pothvata, a očekuje se i posjet gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Kod OŠ Vugrovec planirana je sadnja 200 sadnica voćki, a u Parku mladenaca akcija čišćenja okoliša. Atmosferu na licu mjesta bilježi reporterka Katja Knežević.

VIDEO Mario Spajić iz udruge Zelene i plave Sesvete

- Danas provodimo s partnerima dvije akcije. Jedna je sadnja 200 voćaka uz OŠ Vugrovec što je upravo u tijeku, a u Planini Donjoj imamo čišćenje lokalnog potoka. Okupio se velik broj ljudi, atmosfera je dobra, čekamo gradonačelnika da otvori službeno aktivnosti. Nadamo se da će dan proći veselo i u ostatku Hrvatske - najavio je Mario Spajić, član udruge Zelene i plave Sesvete.

Zagreb: Tomislav Tomašević u Vugrovcu se obratio medijima
1/27

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na lokaciju čišćenja u Sesvetama došao je oko 10:30 sati te se odmah uhvatio lopate i posadio kloniranu sadnicu lipe. Nakon toga, pozdravio je okupljene i podržao projekt, istaknuvši da "grad nisu zgrade, već ljudi", te pozvao stanovnike da se pridruže akcijama čišćenja okoliša.

- Sadili smo voćke u školi u Vugrovcu. To mi je drago mjesto, to je druga škola koju smo cjelovito obnovili i dogradili. Počinjemo u Sesvetama no akcije čišćenja i sadnje održavaju se danas u gotovo svim četvrtima u Zagrebu - istaknuo je gradonačelnik pred osnovnom školom, okružen djecom. Naglasio je da Zagreb suorganizira sve projekte koji se na Dan Zemlje održavaju na području grada, a za suradnju je zahvalio komunalnim poduzećima među kojima je istaknuo zagrebačku Čistoću koja ove godine slavi 100 godina postojanja.

- Drago mi je da sam ovdje s učenicima, zahvaljujem svima, Udruzi Zelene i plave Sesvete, sportskim klubovima i firmama koje su sponzorirale sadnice, i gradskoj četvrti i mjesnom odboru i medijima. Svima koji su se uključili u ovu akciju sadnje ili bilo koju akciju čišćenja diljem grada - dodao je Tomašević.

- Na Dan Planeta važno je reći da smo grad svi mi. Nisu grad zgrade, nego ljudi. Ako zajedno brinemo za ovaj grad, ako se zajedno držimo pravila odlaganja otpada, ne odlažemo otpad na javnim površinama, ako zajedno sadimo i čuvamo drveće, možemo napraviti još zeleniji i još čišći grad - zaključio je, još jednom zahvalivši građanima za koje kaže da se većina išak već zalaže za bolji, održiviji Zagreb.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Komentara 2

LN
lotrscak_nije_iz_ZG
12:15 23.04.2023.

Tomašević i lopata u istoj rečenici. Dosta neprirodno zvuči.

MI
MiljenkoTravić
09:12 25.04.2023.

Zajedno možemo sve? Da, možemo i nije problem - budemo, ali nije poanta da mi građani radimo posao Čistoće. Davor Vić se treba hitno zbrojiti i osigurati da se ulice i nogostupi redovno čiste te da radnik čistoće ne ignorira na bocu koja je metar-dva od nogostupa na zelenoj površini jer to je kao od Zrinjevca. Na žalost to vidim malo puno puta .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije