Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Okupili smo se jer želimo čista obraza, dosljedno i odgovorno brinuti za zemlju'

Na osnivačku skupštinu pristigli su i brojni predstavnici političkih stranaka koji su im zaželjeli mnogo sreće
09. srpnja 2017. u 12:35 66 komentara 3201 prikaza
Osnivačka skupština GLASA
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

Bivši HNS-ovci predvođeni Ankom Mrak-Taritaš danas osnivaju svoj Građansko-liberalni savez GLAS. Osnivačka skupština na kojoj se očekuje da se za predsjednicu izabere upravo Mrak Taritaš započela je u zagrebačkom Kaptol centru u 11 sati.

21.02.2017. Zagreb- Anka Mrak Taritas, HNS-ova kandidatkinja za gradonacelnicu Zagreba. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL MRAK OSNIVA GLAS Hoćemo jačanje prava za LGBTQ članove, reviziju ugovora s Crkvom

Pristigli su i brojni predstavnici političkih stranaka koji su mladoj političkoj zvijezdi, stranci GLAS, zaželjeli mnogo sreće.

Mrak-Taritaš kazala je u svom uvodnom obraćanju kako su se okupili jer žele čista obraza, dosljedno i odgovorno brinuti se za zemlju.

Okupljenima se obratila i Nada Turina Đurić, saborska zastupnica nove stranke GLAS koja je kazala kako je stranka nešto novo, da se nada da će privući sve kojima se politika zgadila i da će se zalagati za politike koje nisu ni klerikalne ni fašističke ni nacionalističke te da stranka neće biti povezana s nikakvim klikama i mafijama i zaradila pljesak. 

Na osnivačku je skupštinu kao gost došao i šef SDP-a Davor Bernardić. Čestitao je Mrak Taritaš i članovima nove stranke na principijelnosti i političkoj odgovornosti.

 - Vi ste bili ti koji su rekli ne nemoralnoj koaliciji s HDZ-om i koji ste smogli snage za novi početak. Hrvatska ne može biti uspješna zemlja ako je jedina politika koja se vodi nemoralna i nevjerodostojna Imat ćete mnogo nepriajtelja, mnogi su nam zajednički od desnice koja ne preza pred ničim do stranaka koje su izgubile sve ideale- kazao je Bernardić.

Prednost GLAS-a jest što će već u samom startu biti parlamentarna stranka jer uz Mrak Taritaš ima troje saborskih zastupnika, bivše HNS-ovce Vesnu Pusić, Nadu Turinu-Đurić i Gorana Beusa Richembergha.

Stranka ima i EU parlamentarca Jozu Radoša, u Skupštini Grada Zagreba troje skupštinara, zamjenicu gradonačelnika Koprivnice Melitu Samoborec, ali i mnoge druge vijećnike u gradskim vijećima i županijskim skupštinama diljem Hrvatske s obzirom na to da su se stranci Mrak Taritaš priključili i mnogi HNS-ovi disidenti nezadovoljni odlaskom bivše stranke u Vladu s HDZ-om.

IPAK NOVA STRANKA Mrak-Taritaš: 'Okupit ćemo nove ljude', Pusić: 'Štromar nije bio u pregovorima' Anka Mrak Taritaš Napušta HNS Mrak Taritaš u suzama: 'Zatvorila sam vrata za sobom i za HNS-om' Anka Mrak Taritaš zagreb Mrak Taritaš: Ovo nije kraj, sutra je novi početak!

 

 

INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
Sberbank
#OSTAJEM DOMA
Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu
  • Deleted user:

    'Okupili smo se jer želimo čista obraza, dosljedno i odgovorno brinuti za zemlju'....samo jedna riječ.....GUNJA

  • koraknaprijed:

    Čista lica i punih džepa gospođo Satraš:Snađi se, druže: ‘Umirovili’ se kako bi skupili 167.000 kuna Troje bivših HNS-ovaca prijavilo se u stranku umirovljenika u Zagrebu da bi dobili naknade iz proračuna. Ismar Avdagić negira kako su ovaj manevar napravili ... prikaži još! zbog novca.Anka Mrak Taritaš kao umirovljenica. Ne, nije bivša HNS-ovka i od danas predsjednica stranke GLAS aktivirala mirovinu nego se u Skupštini grada Zagreba s još dvoje zastupnika koji su s njom otišli iz HNS-a deklarirala kao članica Hrvatske stranke umirovljenika.Za to imaju više od 167.000 razloga. Toliko bi godišnje njih troje trebali dobiti kuna iz proračuna za političko djelovanje. No umalo su ostali bez tog novca. I to zato što su izašli iz HNS-a, a novu stranku još nisu registrirali. Da su u Skupštini bili nezavisni zastupnici, novac ne bi dobili niti oni niti HNS nego bi ostao u gradskom proračunu. Zbog toga se Mrak Taritaš dogovorila sa Silvanom Hreljom, šefom HSU, da se ona i dvoje kolega u Skupštini deklariraju kao članovi kluba HSU te da taj novac dobije HSU kao stranka. Nakon toga HSU će stranci GLAS prebacivati taj novac, koji im je, budući da počinju od početka, tj. od nule, prijeko potreban. Riječ je o tehnikaliji kako bi kolege ostvarili zakonom zajamčena prava - pojasnio je ovaj slučaj glasnogovornik HSU Jurica Galešić. Ismar Avdagić, zadužen za medije kod Mrak Taritaš, negira kako su ovaj manevar napravili zbog novca. Dodaje kako s HSU-om dobro surađuju od prije, da su zajedno bili u predizbor

  • Deleted user:

    Aha, okupili ste se jer želite 167 000 kuna iz Proračuna.