Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol o II. stupu
Povratak na članak

Slogan "Dalje prste od naših mirovina" treba zamijeniti sloganom "Dalje prste od naših džepova"

Vladimir Čavrak s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu upozorio je da se da od građana skriva da moraju platiti veće poreze da bi imali veće prinose na uplate u mirovinske fondove.

Komentari 9

UI
uvijek i sve
18:32 09.03.2016.

Ukinit drugi stup! Sve pametne države su ga ukinule, a najpametnije ga nisu ni uvodile. Nisu valjda Poljaci, Njemci, Česi, Slovaci, Mađari..... ludi! Tu se jednostavno radi o pljački države. Građani daju privatnim fondovima dio primanja koji su prije uplaćivali u državni mir. stup. Onda je država "kratka" za isplatu mirovina,pa se svake godine mora zaduživati za 5 milijardi kuna i to upravo kod banaka koje su vlasnici mirovinskih fondova! Dakle, strane banke nam posuđuju NAŠ novac. Naravno, od tog sustava se ništa pametno ne može očekivat. Ukidanjem II stupa ušteđeni novac građana neće propast. On bi se pribacija u III stup i svak bi moga odlučit samostalno želi li i dalje uplaćivati novac tom fondu i koliki će to iznos biti. Najpoštenije!

VL
Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:57 09.03.2016.

Jel su ti svi ovdje pobrojani ikad u životu nešto napravili vlastitim rukama i to prodali. Ili je to sve samo palamuđenje ovisnika o državnoj sisi?

VL
MA
marijaqwer
19:00 09.03.2016.

Sve što je obvezno kod nas je prevara . Bio to drugi mirovinski stup, razdjelnici topline, auto osiguranje , tv pretplata, porez na nekretnine, naknada za obnovljive izvore energije ili legalizacija,..sve to je samo dodatni porez na 3. najveći PDV na svijetu.

VL
Avatar mister.N@
mister.N@
17:08 09.03.2016.

ajde malo odhebite od drugog stupa to su nase mirovine to su nasa izdvajanja to je jednostavno nase!!!! sve vlade do sada su se dokazale i pokazale kako znaju upravljati nasim novcem, nasom imovinom i nasim nacionalnim bogatstvom!!! treba li jos nesto reci osim ne igrajte se nasim mirovinama nasim zivotima!!! svi ste vi do sada bili neki kvazi strucnjaci i svaki puta nam sve gore i gore!!!

VL
DO
doktorica
18:55 09.03.2016.

neka najprije sve one koji nisu uplaćivali u mirovinski fond izbace iz mirovinskog i prebace u zasebni fond .

VL
CE
centirion
04:52 11.03.2016.

Lopovi!!!!!!

VL
Avatar Melankolija
Melankolija
17:17 09.03.2016.

Uopce ne zelim da komentiram.

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
17:58 09.03.2016.

Sve sami socijalistički ekonomisti, žalosno i jadno da moramo takve uhljebe slušati iz dana u dan. Jednu su državu ekonomski satrali sad bi i hrvatsku!

VL
TR
tragurion1954
18:31 09.03.2016.

Ništa čudno, kod nas se godinama invalidska kupovala za 5000 dem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.