Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski državljanin

Okončana potraga u splitskom akvatoriju nakon pronalska tijela nestale osobe

Savudrija: Ribari i policija na moru uz granicu sa Slovenijom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
10.10.2018.
u 19:34

Temeljem potvrđene informacije o pronalasku tijela jučer nestale osobe, iz MRCC Rijeka oglašena je obustava akcije traganja i spašavanja te su sve potražne jedinice upućene na njihova polazišna odredišta

Nakon što smo jučer pisali o potrazi za nestalim građaninom koji je u ponedjeljak popodne isplovio u ribarenje, danas su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potvrdili kako je potraga završena nakon što je pronađeno beživotno tijelo

 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku tijela nestaloga P.S., državljanina Republike Hrvatske, za kojim se tragalo od jučer u Splitskom akvatoriju, odnosno, u području Šoltanskog, Hvarskog i Bračkog arhipelaga.

Službenici MRCC Rijeka obavijest o pronalasku tijela u moru zaprimili su jutros, 10. listopada u 08.15 sati od posade katamarana 'Krilo – Carbo', koji su dojavili o pronalasku na približnoj poziciji rta Pelegrin, tijekom plovidbe sjeveroistočno od otoka Hvara.

O pronalasku su iz MRCC Rijeka obavijestili službenike Lučke kapetanije Split, čiji službenici su ubrzo doplovili na poziciju pronalaska, koju su osiguravali do dolaska službenika Pomorske policije Split, a tijelo je potom prevezeno u luku Lora, gdje su službenici Policijske uprave Splitsko – dalmatinske organizirali identifikaciju, kojom je, nažalost, potvrđen identitet hrvatskog državljanina za kojim se tragalo.

Temeljem potvrđene informacije o pronalasku tijela jučer nestale osobe, iz MRCC Rijeka oglašena je obustava akcije traganja i spašavanja te su sve potražne jedinice upućene na njihova polazišna odredišta.
 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Poskok
Poskok
21:26 10.10.2018.

Laka mu zemlja. Cuvajte se ljudi mora. Saucesce obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije