Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo o vjerskom turizmu

'Oko pola milijuna posjetitelja u hrvatskim svetištima tijekom blagdana Velike Gospe'

vjernici
Foto: Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL
15.08.2014.
u 11:03

U priopćenju dodaju da je ''u Strategiji razvoja turizma do 2020. vjerski turizam obrađen kao potproizvod kulturnog turizma, jednog od deset ključnih turističkih proizvoda na kojem će se graditi daljnji razvoj turizma u Hrvatskoj''.

Danas katolici obilježavaju blagdan Velike Gospe, a vjerski turizam u Hrvatskoj, kako je izvijestilo Ministarstvo turizma, bilježi dobre rezultate.

- U Svetište Majke Božje Bistričke, Marija Bistrica prema podacima turističke zajednice na sam dan Velike Gospe dođe oko 60 tisuća posjetitelja, od čega se ostvari oko 300 noćenja. Svetište na Trsatu Majke Božje Trsatske posjeti oko 40 tisuća posjetitelja, dok Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu posjeti oko 60 – 70 tisuća posjetitelja. Svetište Gospe Sinjske u razdoblju Devetnice, (od 6.8-15.8.), posjeti ukupno do 200 tisuća posjetitelja, dok na sam dan Velike Gospe u svetište Gospe Sinjske dođe oko 50 tisuća posjetitelja. 

U Pleternici u Svetište Gospe od suza od 23.-31.8. održavaju se Devetnice Gospi od suza, kada, kroz 9 dana, svetište posjeti oko 100 tisuća hodočasnika. Posebice je posjećen zadnji dan, 31. kolovoza, kada svetište posjeti više od 40 tisuća hodočasnika. U Svetište majke Božje od Krasna (Senj) u ovom blagdanskom razdoblju dođe oko 10 tisuća posjetitelja- priopćilo je Ministarstvo turizma.

U priopćenju dodaju da je ''u Strategiji razvoja turizma do 2020. vjerski turizam obrađen kao potproizvod kulturnog turizma, jednog od deset ključnih turističkih proizvoda na kojem će se graditi daljnji razvoj turizma u Hrvatskoj''. 

- Iz iskustva sa sajmova Hrvatske turističke zajednice, interes za svetišta ističe se posebice kod Španjolaca i Poljaka, dok turisti iz Sjedinjenih Američkih Država znaju za hrvatska svetišta te ih u velikoj mjeri prilikom dolaska u Hrvatsku i posjećuju- navodi Ministarstvo. 

>> Ovo su omiljena svetišta Hrvata katolika

Komentara 1

DU
Deleted user
00:24 16.08.2014.

Ova vlada u strategiji turizma spominje i vjerski turizam? Ma dajte, molim vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije