Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Oko 90 džamija pod prismotrom policije

njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
02.05.2016.
u 12:24

"Kod ovih džamija se uglavnom radi o tzv. dvorišnim džamijama u kojima samostalno djeluju samoproglašeni imami i emiri koji svojim huškačkim govorima pozivaju na džihad", rekao je Maassen.

Oko 90 džamija u Njemačkoj trenutno se zbog islamističkih aktivnosti nalazi pod prismotrom Ureda za zaštitu ustavnog poretka, objavljeno je danas.

"Trenutno pratimo aktivnosti u oko 90 islamističkih zajednica u Njemačkoj, u kojima se najvećim dijelom okupljaju osobe arapskog podrijetla", rekao je direktor Ureda za zaštitu ustavnog poretka Hans-Georg Maassen za javni servis ARD.

"Kod ovih džamija se uglavnom radi o tzv. dvorišnim džamijama u kojima samostalno djeluju samoproglašeni imami i emiri koji svojim huškačkim govorima pozivaju na džihad", rekao je Maassen. 

Direktor Ureda za zaštitu ustavnog poretka je, međutim, naglasio kako se u Njemačkoj pod prismotrom ne nalaze muslimani općenito, nego sam jedan manji, agresivniji dio.

"Velika bi greška bila kada bi poistovjetili vjerske ekstremiste i muslimane", rekao je Maassen.

Danas se u Berlinu održava konferencija Ureda za zaštitu ustavnog poretka na kojoj će biti riječi o opasnosti od džihadista u Njemačkoj.

>> Njemačka političarka turskog podrijetla: Ugledajmo se na islam u BiH

Komentara 6

NA
nanonone
13:33 02.05.2016.

Napokon malo razuma i iz Njemačke! Samo naprijed, i vrapci na grani znaju da su to žarišta ekstremista.

Avatar fuzzy
fuzzy
15:59 02.05.2016.

Samo 90 od više od 3.500 su pod prismotrom?!? Premalo. Prije ili kasnije će se ta nemarnost osvetiti a cijenu će platiti kao i uvijek nevini građani.

DH
dalibor.hren
19:24 02.05.2016.

Ruši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije