Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Oko 5000 kriminalaca pobjeglo iz zatvora poslije potresa na Haitiju

haiti
Reuters
11.02.2010.
u 16:00

Lokalna policija vjeruje da se većina kriminalaca vratila u siromašnu četvrt Cité Soleil u kojoj su i do sada vladale kriminalne bande. Uglavnom su se bavile švercom droge i prodajom oružja. Vlasti strahuju da su kriminalci naoružani te da su se već uspjeli organizirati.

Više od 5000 kriminalaca napustilo je zatvore poslije velikoga potresa u Haitiju. Sada bez ikakva nadzora lutaju ulicama glavnoga grada Port-au-Princea i siju strah među preplašenim i izmučenim stanovnicima.

Krhki mir

Ujedinjeni narodi ističu da je za sada situacija stabilna, ali upozoravaju kako bi se sve moglo promijeniti preko noći. Lokalna policija vjeruje da se većina kriminalaca vratila u siromašnu četvrt Cité Soleil u kojoj su i do sada vladale kriminalne bande. Uglavnom su se bavile švercom droge i prodajom oružja. Vlasti strahuju da su kriminalci naoružani te da su se već uspjeli organizirati. Zapovjednik mirovnih snaga u Haitiju Edmond Mulet pozvao je stanovnike da prijavljuju kriminalce.

Premijer zadovoljan

– Kriminalci su na ulici i dobro su organizirani. Moramo djelovati prije nego što bude kasno – kaže Mulet. Slam Cité Soleil i prije potresa bio je mjesto sukoba kriminalaca i snaga reda. Dodatan su problem milijun beskućnika koji žive na ulici. Premijer Haitija tvrdi da sigurnosno stanje zadovoljava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije