Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28 milijuna kuna

Oko 3000 liječnika u 2012. primilo honorar od farmaceutskih tvrtki

doktor, liječnik, bolnica (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
11.04.2013.
u 09:28

Ova brojka govori o tome da je četvrtina liječnika zaposlenih u javnom sektoru na neki način profesionalno surađivala s farmaceutima

Oko tisuće liječnika od farmaceutskih kompanija u 2012. je primilo 28 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija. Te novine navode službeni podatak Hrvatskog zavoda za zadravstveno osiguranje da je lani 2961 liječnik u Hrvatskoj primio honorar od farmaceutske industrije te da je ukupan iznos koji im je uplaćen u istoj godini iznosio 28,083.396 kuna.

Ova brojka govori o tome da je četvrtina liječnika zaposlenih u javnom sektoru na neki način profesionalno surađivala s farmaceutskom industrijom, navodi Slobodna Dalmacija.

Također podaci HZZO-a govore o tome da su više 6000 liječnika isplaćeni tzv. troškovi reprezentacije, koji se u načelu smatraju darovima. 

>> Farmaceutski div Pfizer podmićivao i u Hrvatskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije