Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kasne udžbenici

Ogorčeni roditelji podižu kaucije za knjige i odlaze u Zagreb

'15.09.2010., Bjelovar - Brojni roditelji skolaraca ogorceni na knjizaru Libraria koja ne isporucuje unaprijed narucene i rezervirane knjige Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
16.09.2010.
u 08:00

Knjižara Libraria u kolovozu je, prema nekim procjenama, zaprimila više od 800 narudžbi, a dosad je isporučila tek simboličan broj naručenih knjiga.

Tradicija po kojoj ni jedan početak školske godine ne može proći bez problema oko nabave udžbenika, u Bjelovaru je nažalost uredno nastavljena i ove godine. Ovog puta mučno iskustvo doživjeli su svi koji su školske knjige naručili u knjižari Libraria u Gundulićevoj ulici. Nastava traje već drugi tjedan, a knjige u ovu zagrebačku knjižaru, kako tvrde ogorčeni roditelji, stižu na "kapaljku". Zbog neizvjesne isporuke i nejasnih informacija mnogi su već izgubili strpljenje.

Zamazivanje očiju

- Osjećam se prevareno jer sam plativši uredno kauciju od 200 kuna knjige naručio još početkom kolovoza - priča nam Siniša B, otac dvoje školaraca koji sad pohađaju peti i osmi razred. Rečeno mu je da će knjige stići do početka školske godine, no ništa od toga.

- Dolazio sam u dva navrata prije početka nastave i oba puta su me uvjeravali da neće biti nikakvih problema - ističe razočarano.

Dodaje da je prvog dana nastave od 20-ak, koliko ih je bilo na popisu, dobio tek tri knjige i obrazloženje: "Žao nam je, ali to je sve što je stiglo, no ne brinite stići će sve već sutradan".

- Idućih dana svakodnevno sam zvao i uvijek dobivao odgovor da "knjige dolaze sutra", zbog čega sam već gubio živce - tvrdi ogorčeni Siniša. Dodaje da je od kolege čuo da od knjiga u Librariji neće biti ništa jer su navodno u financijskim poteškoćama, zbog čega je podigao kauciju i po knjige otišao u Zagreb.

Trpe teške uvrede

Slično su nam ispričali i drugi roditelji dodajući da su svjedočili i ružnim scenama. Prodavačice koje zapravo uopće nisu krive, navodno, svakodnevno trpe teške uvrede. No, potvrdu tih informacija od njih nažalost nismo uspjeli dobiti.

- Nemojte nas ništa pitati - rekla nam je jedna od njih i uputila nas da se obratimo upravi u Zagrebu. No, direktor Marijan Topličanec, jedini ovlašteni za davanje informacija, unatoč porukama nije se želio javiti.

 

Komentara 2

AV
avi
10:42 16.09.2010.

dragi moji...mi smo ove godine prvi put narucili preko interneta i sve je doslo kroz par dana...cijene su iste samo se placa poštarina...lijepo ti dođe na kucnu adresu... Hvala Bogu tko je to izmislio:-))

AH
ahusnja6
14:09 17.09.2010.

eto to je naša država. lijepo su nam u librariji obećali knjige, preuzeli narudžbu, uzeli nam 200 kn akontacije i onda od knjiga ništa.pomnožite ljudi 800 narudžbi puta 200 kn akontacije koliko je to novaca.oni su se lijepo 2 mjesecaeca služili našim novcima bez kamata , ali za nas i bez knjiga. i nitko nije kriv, i ništa im se neće dogoditi. gdje su institucije, inspekcije i ostalo da zaštitie potrošača. šta oni još uopće rade?može li netko kazniti tu librariju za to što to rade svake godine isto?LJUDI, AKO STE PAMETNI NIKADA NEMOJTE NARUČIVATI ŠKOLSKE UDŽBENIKE PREKO LIBRARIJE.nećete ih dobit, naživcirat ćete se . i oni će praviti budale od vas sa vašim novcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije