Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obespravljeni

Ogorčeni radnici Gortana prekinuli s radom i započeli štrajk

gradiliste
VL FOTO
18.04.2012.
u 19:56

Dok radnici tvrde kako ne znaju tko je trenutni vlasnik Gortana jer je tvrtka mijenjala ime da bi odvojila nekretnine od poslovanja, Gortanovi dužnici, među koje se ubrajaju mnoge privatne tvrtke ali i Grad Zadar, tvrtki duguju milijune.

Šezdesetak radnika Gortan građenja iz Zadra napustilo je četiri gradilišta te stupilo u štrajk zbog neisplata plaća od prosinca, piše Slobodna Dalmacija.

Radnici tvrde da im tvrtka već godinu i pol dana ne uplaćuje doprinose, a u štrajk upozorenja stupili su, kako sami kažu, jer im nisu isplaćene četiri plaće. Upozorili su da će, ako se isplata uskoro ne izvrši, stupiti u generalni štrajk.

Dok radnici tvrde kako ne znaju tko je trenutni vlasnik Gortana jer je tvrtka mijenjala ime da bi odvojila nekretnine od poslovanja, Gortanovi dužnici, među koje se ubrajaju mnoge privatne tvrtke ali i Grad Zadar, tvrtki duguju milijune. Dva milijuna kuna za ispatu 67 gladnih radnika uprava Gortana nije osigurala, ali je inženjerima njihova potraživanja kompenzirala automobilima.

- Uzeli su automobile i dali ih našim inžinjerima. Skoro svaki je dobio auto za kompenzaciju plaća, a mi smo ostali lišo. Tko će nas namiriti? - pitaju se obespravljeni radnici.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
22:16 18.04.2012.

U hrvatskoj u prosjeku na dan 100 ljudi izgubi posao .................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije