Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokosio učenice

Ogorčeni otac: Vozačevi roditelji ne trebaju nam se javiti

'Ivona_crn_Sreckovic_umrla.1'
Foto: ''
1/3
02.05.2013.
u 09:40

Zbog prirode i vrste ozljeda Margareta je prevezena u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu

– Možete misliti kako je supruzi i meni. Nema riječi kojima bi se to moglo opisati – rekao nam je Dragan Srećković, Ivonin otac, dan nakon njezina pokopa na novogradiškom groblju, otac jedne od triju djevojaka koje je na povratku iz škole očevim BMW-om na nogostupu pokosio 19-godišnji Deni Župan iz Slavonskog Broda.

Bijele ruže za Ivonu

Učenici prvog razreda brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u prometnoj nesreći teško je ozlijeđena glava, što je bilo kobno. U nedjelju navečer, nakon trodnevne borbe, izgubila je bitku za život.

– Vozačevi roditelji nisu nam se javljali, a i ne trebaju. Što se mene i supruge tiče, bolje da nas ne zovu – kazao je neutješni i od boli shrvani Ivonin otac, zamolivši nas da ne postavljamo daljnja pitanja o njegovoj tragično preminuloj kćeri.

Ivonu je do njezina posljednjeg počivališta ispratila tužna povorka od nekoliko stotina Novogradiščana i stanovnika drugih mjesta Brodsko-posavske županije. Osim rodbine, prijatelja i roditelja koji su velikodušno donirali njezine organe i time nekomu dali novu priliku za život, bili su tu i svi učenici iz njezina razreda. Nosili su bijele ruže koje su položili na njezin grob, a bili su odjeveni u bijelu odjeću, simbolizirajući tako njezinu mladost, nevinost i prerani odlazak. Učenica iz razreda održala je dirljiv govor, u kojemu je rekla kako Ivona za njih nije umrla i da će zauvijek živjeti u njihovim mislima i sjećanjima.

– Kako prošlim vremenom opisati djevojčicu koja je slušala reggae, koja je htjela ići na koncert Brkova, koja je voljela kuhati. Kako roditeljima pružiti riječi utjehe kada Ivona više nije pored nas. Radovala se životu, otvorenog srca dijelila je s nama sve školske brige i raspoloženja – kazala je učenica koja je na kraju svog govora zaplakala, kao i gotovo svi nazočni.

Život dviju djevojka i dalje je ugrožen, ali se ipak pomalo oporavljaju i komuniciraju s bolničkim osobljem. Anamarija Sabljak iz Magić Male i dalje je na intenzivnoj njezi brodske Opće bolnice, a Brođanka Margareta Sedlarević, kako je prije dogovoreno, prevezena je u specijaliziranu Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj ulici u Zagrebu.

Liječenje će dugo trajati

– Jedna je djevojka zbog prirode i vrste ozljeda te potrebe daljnjeg kirurškog liječenja prevezena u Zagreb. Zdravstveno stanje obiju djevojaka zasad je stabilno, ali liječenje će trajati jako dugo – kazala je dr. Jasminka Kopić, voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

>>'Ivona za nas nije umrla, živjet će u mislima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije