Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Ogorčeni okrutnošću policajca: Djevojku koja je prosvjedovala bez razloga udario u trbuh

prosvjed u Moskvi
Foto: Reuters/Pixsell
13.08.2019.
u 11:28

Na snimci se vidi kako dvojica maskiranih policajaca vuku mladu ženu, a u jednom trenutku jedan je udara u trbuh kako bi došao do palice koja mu je ispala na pod.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je istragu nakon što se internetom počeo širiti video na kojem se vidi kako policajac udara u trbuh ženu tijekom prosvjeda za slobodne izbore u Moskvi, piše The Guardian.

Na snimci se vidi kako dvojica maskiranih policajaca vuku mladu ženu, a u jednom trenutku jedan je udara u trbuh kako bi došao do palice koja mu je ispala na pod.

Snimka je izazvala bijes na društvenim mrežama.

Daria Sosnovskaya (26) ispričala je kako ju je policija odvukla jer je prosvjedovala što su pritvorili muškarca s invaliditetom.

– Policajci su me zgrabili. Imala sam grčeve po cijelom tijelu, nisam mogla disati – ispričala je ona. Nakon toga je odvedena u policijsku postaju, gdje je zadržana nekoliko sati nakon čega je puštena na slobodu.

Nakon brojnih kritika na društvenim mrežama, ministar unutarnjih poslova rekao je kako su otvorili istragu protiv policajaca i ''onaj tko je kriv morat će preuzeti odgovornost''.

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
12:11 13.08.2019.

Kod nas tako prosvjeduješ,malo se valjaš po zemlji i postaneš saborski zastupnik,jer narod voli te predstave,,,,

Avatar nekakav
nekakav
12:10 13.08.2019.

ovo je bio udarac?! kretnja jest takva, al udarac nije bio. na nekim portalima je u malo višoj rezoluciji to prikazano, i vidi se kristalno jasno da je jedva dodirnuo majicu. drugo, najvažnije... pa ulice su puste! više policije nego 'prosvjednika'! mediji bi morali paziti kad nekim događajima dodjeljuju preveliku važnost i preuveličavaju brojeve. trećina na snimku su prolaznici (znate, ulicama se ljudi kreću idu u dućan i iz dućana, krčme, posla...), trećina policija, a ostatak su prosvjednici i gledatelji, koji ne sudjeluju u prosvjedu, al su došli pogledati. uvijek me začuđuje originalnost prosvjednika, kad odabiru lokacije svojih negodovanja one punktove u gradu koji su inače prepuni ljudi.

Avatar intimus500
intimus500
12:16 13.08.2019.

"Djevojku koja je prosvjedovala bez razloga udario u trbuh" ... kako bez razloga ...pa prosvjedovala je protiv cara ...to je valjda svima jasno dovoljan razlog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije