Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u gospiću
Povratak na članak

Ogorčena majka: Tužit ćemo bolnicu i želim ostavku Ratkovića!

Liječnici su se obračunali jer je Tonka ležala na krevetu intenzivne njege na kojem je netom prije bio pacijent dr. Ratkovića. Zatražio je od kolege objašnjenje zbog ležaja. Anesteziolog ga je ignorirao, na što ga je Ratković udario.

Komentari 41

DU
Deleted user
14:35 21.07.2011.

Ček malo nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže. Nek institucije rade svoj posao! Ah da prvo ovi što rade u tim institucijama moraju popiti kavu, pa onda malo čitati novine i onda na tržnicu.

VL
EL
ellen1976
14:43 21.07.2011.

Cijela situacija je tuzna...meni je u cijeloj stvari najcudnije da od 3 doktora \"padnu\" 3 razlicite dijagnoze;od upale grla do alergije na sirup... tek patolog utvrduje menigokoknu sepsu! To se moralo ranije prepoznati...Nazalost ta bolest nije toliko cesta,javlja se vise u prostorima gdje puno ljudi zivi zajedno,a prenosi se kao prehlada;kapljicnim putem.... Da se lijecenje zapocelo na vrijeme dijete bi zivjelo. Krivi su zapravo svi jer nitko od tolikih doktora nije ni posumnjao na meningokok...

VL
IV
ivanhorvat2001
15:27 21.07.2011.

najbolje da svi doktori kolektivno daju otkaz kad netko umre.

VL
JM
jedna mama
15:35 21.07.2011.

Razumijem tugu, bol i ogorčenje roditelja, no do sada nitko nije preživio meningosepsu u našim bolnicama. O načinu ponašanja \"liječnika\" suvišno je i govoriti, jer se čovjek ( ako ima vijugu više od kokoši) tako ne ponaša. Odgovornost je na liječnicima, ravnateljici i ministru, pa stoga i drastiče kazne. Mislim da su svi četvero dotaknuli dno ljudske razine.

VL
LO
lojtra
18:03 21.07.2011.

Gdje su sad tankoćudni komentatori tipa macola u karabit, tih \"prljavih šlape\" VL foruma? Kao da je teško predvidjeti scenario \"hrvatske priče\", za to ne treba biti previše pametan. Bez sumnje u velike pogreške lječnika i nedopustivo ponašanje osoblja gospićkee bolnice ostaje nam zaključiti ono što je za život te male djevojčice bilo još pogubnije od \"milinovićevih igrača\". Unatoč svemu, dovesti dijete u bolnicu samo 4 sata prije smrti od bolesti koja je trajala najmanje 5 dana svakako traži i preispitivanje odgovornosti samih roditelja koji su se (očito svjesni toga) dosjetili stare narodne: \"napad je najbolja obrana\". A i \"vrlo je racionalno\" tugu za djetetom liječiti svoticom koja će s njih skinuti svaku odgovornost i olakšati tugovanje.

VL
LI
linalena
18:11 21.07.2011.

\"Tonka ležala na krevetu intenzivne njege na kojem je netom prije bio pacijent dr. Ratkovića\"================ Iz ovoga što piše, može se zaključiti još jedna stvar: Bolnica u Gospiću nema dovoljno kreveta .Pitanje je zašto i tko je kriv da see jedan pacijent mora izvući iz kreveta, da bi se smjestio drugi.

VL
MA
macor
18:17 21.07.2011.

lojtra sta god da ti napisem natrag nema smisla. Gadenje koje covijek osjeca kad cita tvoje komentare od juce nemoze se nicim opisati. Vidi se da pripadas klanu bukava kojima pripada i tvoj ministar Milinovic. Prava domoljubna bukva.

VL
TO
Toni50
18:22 21.07.2011.

Ogorčena majka: Tužit ćemo bolnicu i želim ostavku Ratkovića! Bolje ne; nema smisla ni koristi a niti sreče niti uspijeha ! prtije nego krenete pitajte tko je dobio pravdu dio pravde 10% pravde u RH ! neka vam se javeve - nitko... Jedino ako sjedi debeli rođak uz Kosoricu ili pije skupa sa Šeksonjom onda nešto ako ?

VL
AN
andrij11
18:43 21.07.2011.

samo tužit..to je bahatost kakvu svijet nije vidio ,,imao sam težak slučaj u vinodradskoj bolnici i kada sam htjeo porazgovarati sa doktorom čak ni ravnatelj nije znao gdje mu je niti ima njegov telefon i kada sam mu spomenuo da idem na policiju samo je mahnuo rukom i rekao idi nije moja stvar,a mojim dolaskom u ministarstvo tek počinju nproblemi,čak me nisu ni primili a ovo što ministar spominje lječničku komoru tu je tek stvar jasna oni vam nešto malo u svoju korist istraže a ako vi hoćete dalje tjerati onda to morate financirati ,tako da ih sad tjeram do kraja svijeta ako treba,,jer ako ništa nepoduzimaš još će biti gore,,sve njih štiti politika ..

VL
DU
dule1607
18:45 21.07.2011.

Prestrasno!!! Pa kakvi su to \"ljudi\" mislim doktori ako ih se tako moze nazvati. Djete umire oni se obracunavaju ko dva derista. Oni sebe nazivaju doktorima... Treba im dati momentalni otkaz.

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
19:15 21.07.2011.

21.07.2011. u 18:45h dule1607 je napisao/la: Prestrasno!!! Pa kakvi su to \"ljudi\" mislim doktori ako ih se tako moze nazvati. Djete umire oni se obracunavaju ko dva derista. Oni sebe nazivaju doktorima... Treba im dati momentalni otkaz. =========================== Hmmm,svašta,pa nijee njihovo djete umrlo,da bi se zabrinjavali,,nije ni djete Milinovića,, hmmm,bit će bolje kaže Milinović

VL
DU
Deleted user
19:16 21.07.2011.

...otkaz i zabraniti rad na nekoliko godina odgovornim osobama; još bolje oduzimati diplome; a šta sa svima onima koji jedino uz mito posvečuju pažnju prema pacijentu?

VL
IV
ivanicapeca
19:19 21.07.2011.

Na žalost, od meningokokne sepse se umire vrlo brzo, a problem je što se dijagnosticira prekasno jer su simptomi kao da se radi o nekoj upali grla ili sl. Još mi je svježe u pamćenju slučaj djevojčice čini mi se negdje iz Kaštela koja je isto tako izgubila svoj život. Po meni bi pedijatri trebali puhati i na hladno kod svake grlobolje i visoke temp. i slati djecu na krvne pretrage, odmah. Što se tiče incidenta, on je samo obris društva i pripadajućeg zdravstvenog sustava. Iskrena sućut roditeljima, neka im dragi Bog da snage da se nose s tolikom patnjom :(

VL
DO
Dončura
19:37 21.07.2011.

Ministar je licemjer, jer kada mu se čovjek obrati sa nečim što je neusporedivo sa ovim, najme radi se o tome da je jedan liječnik svojoj pacijentici slao MMS svog međunožja i napastovao je u prostorima bolnice ministar se na to nije želio očitovati, ali nakon što moja poznanica nije odustajala odgovor je tražio od ravnaatelja bolnice koji pak odgovorio da je to privatan odnos dvoje ljudi. Eto kako su pacijenti zaštičeni. Očito sve trba dati medijima odna dobiješ kakav takav odgovor, inače te sustav gnirira.

VL
AN
anatom1
19:57 21.07.2011.

nažalost možda cu biti preostra. od meningokokne sepse se umire tako brzo.to je cinjenica.ocito to nitko nije objasnio roditeljima. Imam strah od te bolesti upravo radi gotovo 90%tne smrtnosti.Mislim da bi roditelji trebali biti educiranjiji.Nazalost nasi doktori u pravilu teskoo prepoznaju meningokoknu sepsu.Mada znam djevojcicu koja ju je prezivila bez posljedica pravovrenom reakcijom roditelja. Temperatura od 38.4 nikako ne spada pod neku ultra visoku temperaturu.Tko je educirao ovog novinara??Kod djece se temperature ispod 38.5 niti ne tretiraju antipireticima. U hrvatskoj bi svi nekoga tuzili.To mi vec pomalo ide na zivce!Zao mi je roditelja.Iskrena sucut. Ali nije sve uvjek za razapinjanje i sudove. Naravno da nije niti uredu da se doktori medusobno šamaraju pred pacijentima.

VL
Avatar vitez
vitez
20:09 21.07.2011.

strašno. to je posljedica zapošljavanja u bolnici gospić po stranačkoj iskaznici

VL
Avatar dariodario551
dariodario551
20:42 21.07.2011.

Tužit ćemo bolnicu,,hm,,što reć,,bolnicu,,,prokleta bolnica-triba joj sve cigle izvadit i u peći spalit

VL
DE
deus ex machina
21:06 21.07.2011.

RAZUMIJEM EMOCIJE ....... Razumljive su mi emocije nesretne majke ali je svoj bijes i pozornost ona je očito usmjerila u potpuno pogrešnom pravcu. Pitanje \"dogovora\" dva liječnika oko toga čiji pacijent ima pravo prvenstva u liječenju na odjelu intenzivne njegege ukazuje da tu postoji problem profesionalne komunikacije na civiliziranoj razini....ALI TO NIJE IZAZVALO SMRT PACIJENTICE !Žalosno je da novinari ali i sam ministar pozornost javnosti (i nesretne majke) okreću u potpuno pogrešnom smjeru, što ne znači da liječnici nebi trebali zbog neciviliziranog ponašanja na radnom mjestu snositi odgovarajuću odgovornost. No ponavljam, ovdje je glkavni problem točnost i pravovremenost dijagnoze i odgovarajući tretman lijekovima i to prvenstveno zahtjeva pozornost i medija i g. ministra !

VL
CB
cba
21:58 21.07.2011.

Šta lupetate, nije ovdje stvar u bolesti već u odnosu bolničkog osoblja međusobno i pred drugima. Neka ga najure, to ponašanje je neprihvatljivo.

VL
VI
visio
13:27 21.07.2011.

Fascinantno je da se po novinama razglaba o ovome... djete je umrlo... ljudi, moraju pasti glave!!! ovo nije šala...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.