Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEVID TRAJE

Oglasio se zrakoplovni inspektor: U padu nizozemskog zrakoplova na Kapeli poginuli svi putnici

Modruš: Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/5
21.05.2023.
u 13:20

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao u subotu na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u nedjelju očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Kako je u nedjelju izvijestio DORH “ na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20” Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta neserće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli, te da je zrakoplov jako oštećena olupina, koja je osim mehaničkih ostećenja dodatno uništena i požarom.

>> VIDEO Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion

Dodao je da se sad radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka. "Trebamo dobiti podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i,  nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo”, rekao je Petrin.

VEZANI ČLANCI:

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer da se oni “rukovode samo činjenicama, a da loši meteo uvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova”. Petrin također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se kroz obdukciju koja treba dati odgovore i na identitet žrtava i na točno vrijeme i uzrok njihov smrti.

>> GALERIJA HGSS pronašao ostatke nestalog zrakoplova

Modruš: Cesta prema Maloj Kapeli gdje je pao sportski avion
1/10
Ključne riječi

Komentara 2

FA
fauve
14:18 21.05.2023.

"poginuli svi putnici nanvjerojatnije troje" Pa jesu li svi i koliko ih je bilo.Pa jesu li pronadeni ili nisu nema najvjerojatnije

MT
makan tahi
13:23 21.05.2023.

a pilot je preživio ili ga nije ni bilo već samo putnici, zato je i pao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije