Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI DETALJE

Oglasio se Hamas o sudbini taoca zarobljenih u Gazi, Izrael: 'To što oni govore je laž'

Israel's Iron Dome anti-missile system intercepts rockets launched from the Gaza Strip
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/3
15.01.2024.
u 23:52

Snimka koju je objavio taj palestinski islamistički pokret prikazuje mladu ženu, također taokinju, vidno pod pritiskom, kako tvrdi da su dvojica muškaraca s kojima je bila zatočena mrtva

Hamas je u ponedjeljak u novoj videosnimci izvijestio o smrti dvojice izraelskih talaca otetih u južnom Izraelu 7. listopada i otad zadržanih u Pojasu Gaze. Snimka koju je objavio taj palestinski islamistički pokret prikazuje mladu ženu, također taokinju, vidno pod pritiskom, kako tvrdi da su dvojica muškaraca s kojima je bila zatočena mrtva, dok izraelska vojska tvrdi kako su navodi Hamasa lažni.

Vojno krilo Hamasa u odvojenom priopćenju tvrdi da su muškarci „poginuli u cionističkim bombardiranjima Gaze“. U snimci se ne navodi datum snimanja. Izraelska vojska priopćila je u ponedjeljak da postoji ozbiljna zabrinutost za sudbinu talaca čija je smrt objavljena u Hamasovoj videosnimci u nedjelju, a da suprotno tvrdnjama islamističke skupine jedan od njih nije ubijen u izraelskom bombardiranju.

Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari potvrdio je identitet taoca Itaija Svirskog kao jednog od muškaraca na najnovijoj videosnimci Hamasa, ali na zahtjev obitelji nije podijelio ime ni druge detalje o drugom taocu.

„Itaija nisu usmrtile naše snage. To je laž Hamasa. Zgrada u kojoj su taoci držani nije bila meta i nisu je napale naše snage. Ne napadamo mjesta na kojima bi mogli biti taoci“, tvrdi Hagari.

Hamas je u nedjelju navečer objavio i videosnimku na kojoj je sve troje talaca živo i pozivaju izraelske vlasti da rade na njihovom oslobađanju. Prema izraelskim medijima, ta je mlada žena Noa Argamani (26), oteta tijekom festivala Nova techno u Izraelu. Izraelski mediji identificirali su dvojicu muškaraca kao Yossija Sharabija (53), i Itaya Svriskyja, (38), otetih iz kibuca Beeri.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

GN
gnoj
08:27 16.01.2024.

A kome bi vjerovao kad su jedni i dugi poznati po lažima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije