Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJA NA GEODETSKOM

Oglasio se EPPO o pretresima u Ministarstvu kulture: 'Provode se hitne pretrage i istražne radnje'

Zagreb: Prosvjed sestara Juka zbog prijedloga novog zakona o audiovizualnim djelatnostima
Davor Puklavec/PIXSELL
16.02.2024.
u 10:57

Navodno se radi o visokorangiranim službenicima unutar ministarstva, a krenuli su pretresi i njihovih domova

Oglasio se Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) oko pretresa u Ministarstvu kulture i medija koji su krenuli danas po njihovu nalogu, i to u sklopu istrage o malverzacijama na Geodetskom fakultetu. Navodno se radi o visokorangiranim službenicima unutar Ministarstva, a krenuli su pretresi i njihovih domova, a priopćenje EPPO-a prenosimo u cijelosti: 

''Danas Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) provodi hitne pretrage i istražne radnje u sklopu istrage koja se provodi zbog sumnje u počinjenje subvencijske prijevare i korupcije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ove aktivnosti, čiji je cilj prikupljanje dokaza, odnose se na nekoliko hrvatskih državljana za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu financijskih interesa Europske unije. 

>> Tko je Almin Đapo, bivši dekan Geodetskog fakulteta uhićen na zahtjev EPPO-a?

Zagreb: Prosvjed sestara Juka zbog prijedloga novog zakona o audiovizualnim djelatnostima
1/12

Prikupljanje dokaza odvija se u nastavku istrage koju provodi EPPO u suradnji s  Nacionalnim policijskim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave. O daljnjem postupanju u predmetnom slučaju javnost će biti pravodobno obaviještena.

EPPO je neovisan ured javnog tužitelja Europske unije. Odgovoran je za istragu, kazneni progon i podizanje optužnice za kaznena djela protiv financijskih interesa Unije'', objavili su.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 14

FR
franjo
11:44 16.02.2024.

Da nema EPPO nitko nebi reagirao! Eto koja smo država i tužiteljstvo i sudstvo.

Avatar siva_sova
siva_sova
11:02 16.02.2024.

Turudić je doveden da ukine EPPO, da HDZ-ovce više nitko ne zaustavlja dok pljačkaju....sanader je mala beba za plenkovića po pljačkanju domovine

DU
Deleted user
11:10 16.02.2024.

Ja sam preneražen ! Kako sad to najednom ?!!! Rekla je ministrica kulture Nina O.K. da su to sve objede, laži i podmetanja. I A.P. joj je dao punu potporu, uz napomenu da ako se i kralo, ispričavam se, ako je nešto novca nenamjenski utrošeno da to nije novac EU pa onda niti ured europskog javnog tužitelja nema ovlasti njuškati po tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije