Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ VARAŽDINA

Uhićen osumnjičenik za ubojstvo u Varaždinu: Sve isplanirao, sakrio tijelo i prodavao žrtvine stvari

Varaždin: Policija istražuje smrt Željka Hatlaka
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
31.03.2023.
u 11:17

Policija je ranije potvrdila kako je Ž. H. preminuo nasilnom smrću 5. ožujka, a na području Karlovca pronađen je i njegov automobil

Uhićen je osumnjičenik za ubojstvo Ž.H. (56) iz Varaždina. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine, osumnjičenim za kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog na štetu 56-godišnjaka 24. veljače 2023. godine u Varaždinu. Također, 44-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva na način da je doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka potom je sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka.

Osumnjičeni 44-godišnjak potom se osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. Dana 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo je pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke. Tijekom kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom provedeno je više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak.

Osumnjičenom 44-godišnjaku od 4. ožujka 2023. godine Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen je istražni zatvor radi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela teškog ubojstva iz koristoljublja i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka.
 

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
11:56 31.03.2023.

Zgrada čista kao nekad u Njemačkoj

TI
Tigarrr
15:29 31.03.2023.

Svaka čast policjotima, trebalo je taj teški slučaj razmrsiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije