Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi alat
Povratak na članak

Odzvonilo plagiranju? Fakulteti dobili licence na softvere za provjeru autentičnosti radova

"U tom smislu, ovo je jedan u visokom obrazovanju vrlo značajan alat za provjeru autentičnosti i izvornosti prije svega studentskih radova ali i jedna od važnih i antikorupcijskih mjera", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Komentari 2

Avatar mofo
mofo
17:25 29.01.2020.

Auu dok se pocnu retroaktivno provlaciti radovi kroz software....

VL
VL
vlatx
14:31 29.01.2020.

Hoće li ovaj alat spriječiti i profesore da koriste studentske radove za svoje knjige i stručne članke? Do sada je bila praksa da desetak studenata dobije teme od profesora/mentora i onda se njihovi radovi stave u stručni uradak dotičnog profesora s njegovim potpisom a studenti dobiju prolaznu ocjenu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.