Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piškornica

Odvoz smeća na Piškornicu po kućanstvu narast će za 300 posto

\'var 30 03 2009....koprivnica prosvjed zbog gradnje spalionice na piskornici...koprivnica snimio. josip maljak\'
Arhiv VL-a
16.02.2011.
u 12:30

Cijena bi rasla sa 50-ak na 150 kn mjesečno. S druge strane, Cepić tvrdi da će rasti tek 20 kuna

Jučerašnja koprivnička javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivničkom Ivancu nije prošla bez oštrih tonova.

Studiju je predstavio Danko Fundurulja, direktor ISPZ Uniprojekta Terra iz Zagreba, izrađivača studije, a nakon toga okupljeni su postavljali pitanja.

O palionici

Ivan Mikor, šef Odjeljka komunalnog redarstva u koprivničkoj Gradskoj upravi, iskazao je sumnju da će otpad s Piškornice odlaziti u buduću termoelektranu na drvnu biomasu koja bi također trebala biti u K. Ivancu, što je odmah demantirano.

– Nije ni spomenuta mogućnost da dio otpada ide u TE u Koprivničkom Ivancu. Govorite da će on ići u Našice, ali što kada se i u Slavoniji izgradi centar za gospodarenje otpadom? Zašto bi Slavonci tada uzimali otpad iz Podravine? – upitao je Mikor te dodao kako je "svima jasno da se ide na palionicu otpada koja je uvijena u celofan termoelektrane na biomasu, što znači smrt za Koprivnicu i Podravku zbog štetnih plinova, na što upozoravaju i podravkaši". Na to je Fundurulja kazao da ima više iskustva od stručnjaka iz Podravke.

Koprivničkog dogradonačelnika Dražena Prosa zanimalo je kolika će biti cijena tone obrađenog otpada i koja je minimalna količina otpada da bi se opravdala isplativost. Odgovoreno mu je da će cijena tone otpada biti oko 70 eura, uključujući razne poreze i naknade, a da u Piškornicu godišnje mora dolaziti 150.000 tona otpada. Što se tiče prometa, on bi se iz smjera Ludbrega povećao 0,6 posto, odnosno za 15 kamiona nosivosti 30 tona na dan. Pros je negodovao jer će cijena biti jednaka za sve, odnosno i za Koprivnicu i za, primjerice, udaljenu Krapinu.

– Potrebna je prosječna cijena za sve koji sudjeluju u projektu, jer kada bi se radilo pojedinačno, ona bi bila znatno viša – kazao je Nedo Cepić, direktor Piškornice d.o.o.

Veće cijene

Odgovarajući na pitanje koliko će mjesečno po kućanstvu porasti cijena odvoza i obrade smeća, Fundurulja je kazao da će se povećati sa 50-ak na 150 kuna. Cepić je pak naknadno izjavio da neće biti veća od 20-ak kuna.

Komentara 6

MU
mudlin
08:27 17.02.2011.

dobro nam je joža prislozil!!! ivanec profitira, a sva mjesta u okolici se budu trovala. a podravkina budučnost je uvijena u dim... svaka čast joža, stvarno gledaš za svoj kraj, za one koji su ti osigurali tu poziciju koju imaš,, za one koji su ti omogucili egzistenciju za jos tri pokoljenja friscica... fala ti joža!!! kaj ce covjeku neprijatelji, dok ima ovakve prijatelje..

Avatar tkozna
tkozna
09:00 17.02.2011.

Fala japa da tebe ni mi bi za na vek siromaki bili. Kaj bedasti Belovarčani ne želiju spalionicu, pa to bu čist samo seno i drevo gorelo. AAAAAAAAhhaaaaaaaaaaaaa belovarčani nisu tak bedasti kak\' ivančani. Bolje nega poterati vanka \'z politikeke dok nam nuklearku ni dopelal!

SL
slatkica
12:33 17.02.2011.

\"Ivan Mikor, šef Odjeljka komunalnog redarstva u koprivničkoj Gradskoj upravi, iskazao je sumnju\" Ne mogu vjerovati, komunalni redar je iskazao sumnju na temelju koje je izrađen cijeli članak. Oprositite ali imamo li mi u Koprivnici nekog kompetentnijeg da o tomee govori? To je nešto slično kao da farmaceutski tehničar priča o operaciji srca ili kao da lučki radnik pametuje koja je najbolja tehnilogija za gradnju brodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije