Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgoda

Odvoz otpada: I u kolovozu će se Petrinjcima gledati kroz prste

'vrecezasmece_anp_sis_300710.1'
''
03.08.2010.
u 06:00

Na primjenu novog načina naplate odvoza otpada na području Petrinje mještani će se moći priviknuti u sljedećih 30 dana.

Nakon obavijesti Komunalca Petrinja o odvoženju kućnog otpada samo iz kanti i u vrećicama s njihovim znakom, u srpnju je povećana prodaja tih proizvoda. Nova pravila, sukladno izmjenama Zakona o otpadu, najavljena su u Petrinji bila od 1. srpnja, ali je primjena odgođena za tog mjeseca. Direktor tvrtke Pejo Trgovčević sredinom srpnja Večernjem listu je rekao da će i u kolovozu "progledati kroz prste" onima bez kanti, a takvu potvrdu jučer smo dobili od gradonačelnika Željka Nenadića, predsjednika Skupštine Komunalca Petrinja.

– Ni u kolovozu Komunalac Petrinja neće primjenjivati svoju odluku o obveznom korištenju kanti i označenih vrećica. Građanima dajemo razuman rok za nabavu posuda i prilagodbu novim pravilima gospodarenja kućnim otpadom – jučer je izjavio gradonačelnik Željko Nenadić.

Za to vrijeme u gradskoj tvrtki Komunalac građani naveliko kupuju PVC posude od 80 litara za 217 kuna ili one nešto veće, od 120 litara, po 220 kuna. Žute i zelene označene vrećice kupuju se za 3,5 kuna od 60 litara i po pet kuna zapremine 80 litara po komadu. Jeftinije se može proći u Rotomatu u Ul. Brezje, jer sličnu kantu od 120 litara prodaju po 199 kuna, ali nemaju one manje od 80 litara. U Komunalcu se povećava hrpa zahtjeva podnesena za odobrenje popusta od dvadeset posto samcima i domaćinstvima s dva člana starija od 60 godina te popust odobren vikendašima s petrinjskog područja koji će imati 50 posto jeftiniji odvoz cijele godine.

Komentara 1

OP
opančar
10:46 28.08.2010.

lopovska posla, zar ih nije sramota koliko građane petrinje \"deru\" odvozom smeća po džepu, i sad još moraš kupovati njihove kante, sramota......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije