Naslovnica Vijesti Crna kronika

Odvjetništvo traži proširenje istrage protiv Bore Ivanovića

Boro Ivanović, poznat i pod nadimkom Konj, nije dostupan hrvatskom pravosuđu
17. svibnja 2011. u 15:49 2 komentara 307 prikaza
lisice
Foto: Arhivska fotografija

OSIJEK - Zbog ratnog zločina u Ćelijama, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je proširenje istrage protiv Bore Ivanovića (67), zapovjednika 12. proleterske mehanizirane brigade JNA. Sumnja se da je znao kako je u sklopu plana o stvaranju etnički čiste tzv. Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srijem na sastanku predstavnika JNA i teritorijalnih obrana dogovoren plan napada i okupacije sela Ćelije te progon hrvatskog stanovništva.

Kada su potom 7. srpnja 1991. postrojbe JNA i TO započele opći i neselektivni topnički napad na Ćelije, ništa nije poduzeo da ih u tome spriječi. Nije ih ni zaustavio u pljački, paljenju i rušenju kuća u tom selu, niti je kaznio počinitelje.

Boro Ivanović, poznat i pod nadimkom Konj, nije dostupan hrvatskom pravosuđu. No, određen mu je pritvor i raspisana je međunarodna tjeralica.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • traper:

    Uzgred rečeno, za taj zločin nije nitko dosad osuđen (koliko znam),a za Ivanovića i bez toga ima materijala zbog kojeg je optužnica trebala biti davno podignuta.No za istragu zločina nad Hrvatima nikad nije bilo pretjeranog zanimanja javnosti. Kladim se u ... prikaži još! tisuću eura prema pet centi, kada bi se u svim tiskanim i elektronskim medijima, u zadnjih petnaest godina, prebrojalo koliko je puta u kontekstu zločina spomenuto selo Ćelije, a koliko \"obitelj Zec\", mislim da bi omjer bio isti kao u mojoj ponuđenoj okladi a na štetu sela Ćelije.

  • Avatar jwayne
    jwayne:

    Životi hrvata ne vrjede ništa :( Nisu važna niti prekomjerna granatiranja 100tina hrvatskih sela i 10tine gradova ...cca 10000 mrtvih... ..bitno da mi imamo Grubore, Knin, Paulin dvor i familiju Zec. Bravo mediji!!! Bravo DORH!! Bravo HHO!!