Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kome se zamjerio

Odvjetniku Ljubičiću treći put minirali auto

eksplozija, Split, Bačvice (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
28.05.2013.
u 07:08

Ljubičić je odvjetnik obitelji Bilić. Zastupa i kolege: odvjetnika Primorca te suce Pešutića i Slavka Lozinu.

Tri su vozila oštećena u snažnoj eksploziji koja se dogodila u utorak, dvadeset minuta poslije ponoći, u Ulici Gospinica na splitskim Bačvicama. Eksplozivna naprava podmetnuta je pod prednji dio BMW-a u vlasništvu obitelji poznatog splitskog odvjetnika Vinka Ljubičića, a ostala dva osobna automobila manje su oštećena. Ovo je treći put kako stradava vozni park odvjetnika Ljubičića koji jučer nije odgovarao na pozive.

Policija nije našla bombaša

Odmah nakon dojave policajci su izašli na teren i osigurali područje, a očevid je potrajao cijeli dan pa službenih informacija nije bilo.

Prema riječima susjeda, cijela ulicu protresla je snažna detonacija, čula se zaglušujuća eksplozija, a iz vozila se dizao gust dim.

– Kada sam skočio iz kreveta i pogledao kroz prozor, iz BMW-a se dimilo, a dijelovi automobila bili su razbacani svuda po ulici. Stakla na kućama, srećom nisu popucala, kao prošle godine. Ovo više nije normalno, postali smo Divlji zapad. Ovo je treći put. Stvarno čudno da nitko do sada nije stradao. Što policija radi? – pojadao se jedan od stanara Gospinice odlazeći na posao.

U veljači 2012. također između ponoći i jednog sata na Gospinici je podmetnut eksploziv pod automobile. Uz Mercedes, koji vozi kći odvjetnika Ljubičića, stradao je i Nissan Qashqai u vlasništvu Berislava Bašića iz Konstruktora. Tada je Ljubičić tvrdio kako je on kolateralna žrtva te da mu nitko ne prijeti. Policija nikada nije utvrdila tko je podmetnuo eksploziv. Samo tri mjeseca prije, u studenom 2011. godine odvjetniku Ljubičiću izgorio je volvo XC. Izjavio je kako ima problema s električnim instalacijama, zbog čega je vozilo bilo na servisu te je bio uvjeren da je riječ o kvaru.

Ljubičić: Nitko mi ne prijeti

No, nakon trećeg oštećenja vozila stvarno postaje sumnjivo. Tko i zbog čega je nasrnuo na vozni park odvjetnika Ljubičića, policija tek treba otkriti. On je navodno u svom iskazu ustvrdio kako mu nitko ne prijeti. Vinko Ljubičić poznat je kao odvjetnik obitelji Antonije Bilić u slučaju Paravinja. Zastupa i kolege: odvjetnika Damira Primorca, splitske suce Roberta Pešutića i Slavka Lozinu. Među njegovim klijentima su i Pave Bulj, Božo Vukušić, Mirjan Cvitanović, brat poznatijeg Nikše Cvitanovića Cvika.

>>U dvorištu obiteljske kuće eksplodirala ručna bomba!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije